maandag 1 april 2024

OP JE HOEDE OP 1 APRIL


Tijdens de twee coronajaren stond de nationale grappendag op een laag pitje. 

Dit jaar gaat het weer extra los. Een hit in Stad was vandaag dat er mensen in zwemkleding naar Ring Zuid kwamen. Daar zwemmen in helder water? Hoe tuin je daarin?

Beijum heeft voor zover bekend geen ervaring met 1 april grappen.

Deze blogger heeft wel eens gedacht aan een bericht dat op de eerste april zou worden begonnen met het overdekken van Plein Oost. Schuifdak er boven zodat er van oktober tot begin maart ook behaaglijk gerecreëerd zou kunnen worden. Of van het op die datum plaatsen van een zeer groot apparaat in de Kardingerplas dat de opkomst van blauwalg in de zomer onmogelijk zou maken.

Net niet. Te nuchtere Beijumers?

Even duiken in de geschiedenis van Beijumnieuws. Op 1 april 2010 publiceerde deze nog prille blogger een bericht dat hij er per direct mee ophield. Want zat van dreigende mails en andere negatieve reacties.. Het was nog voor de tijd dat Facebook los barste. Waar de reactie tegenwoordig vooral lopen via de aan Beijumnieuws gelinieerde Facebook-account, zie logo linksboven, zo werd er destijds nog intensief onder een blogbericht gereageerd.

Zie het bewuste bericht en de reactie eronder.... Het was de tijd dat Beijumnieuws ook voor een gedeelte een actiezender was. Want onrustig in de wijk over de toenmalige wijkkrant en het voor zichzelf beginnen van ondergetekende.

Geen opmerkingen: