woensdag 24 april 2024

HIER LIJKT EEN FIETSPAD TE KOMEN

Het nadeel van rondgereden worden is dat er niet even gestopt of afgestapt kan worden om te vragen naar de hoed en de rand van iets dat opvalt in het straatbeeld.

Zie de onderste foto, afgelopen zondag gemaakt
Wat en hoe gaan we hier doen?

Het bekende 'na de foto('s) komt het nieuwtje.' En dat is hier, Sijgersmaheerd, naast de wijkring, helemaal een gevalletje van in slow motion erachter komen wat gaat gebeuren.

Foto's boven en links en rechts zijn gistermiddag tijdens een rondritje door de wijk gemaakt.
Daarvoor meldde iemand via de app: "Waarschijnlijk zijn ze daar bezig om een fietspad aan te leggen."

Zal het?
Sinds een jaar of vier mag hier niet meer gefietst worden, bedoeld wordt op wijkring Amkemaheerd. Richting De Hunze, Beijum Noord, vice versa.

Zie foto links. We zien het beginpunt (eindpunt) van een pad dat aangelegd wordt. Maar vreemd genoegstaat er een bord naast dat wat op een naastgelegen stoep rijdt al een fietspad is.
Wat ook kan is dat er een aansluiting komt tussen waar dit pad begint met de verderop gelegen Beijumerweg.

Niet iedereen is bekend in dit stukje Beijum, punt is dat de ligging van de Sijgersmaheerd dusdanig is, dat je wel over het stuk wijkring moƩt fietsen of lopen om verder de wijk in te kunnen komen, bijvoorbeeld om een boodschap te doen in het winkelcentrum. De woonheerd ligt ingeklemd tussen Ring Oost, de Amkemaheerd (waar je niet mag fietsen, de benzinepomp en een sloot tussen genoemde heerd in de Beijumerweg.

De werkzaamheden wekken het idee op dat de gemeente Groningen de Sijgermaatjes meer mogelijkheden wil geven om meerdere kanten op te kunnen fietsen of wandelen om de heerd te verlaten.

Wordt vervolgd.
Update 13.00 uur. De werkzaamheden hebben een totaal ander doel. Bewoners uit de heerd melden dat er bloemenvelden worden aangelegd.

Update 17.45 uur. En en? Foto helemaal beneden, het lijkt alsof er ook een pad wordt aangelegd.
 


Geen opmerkingen: