vrijdag 27 februari 2009

AFRIKAWEEK OP DE HEERDSTEE

De basischoolkinderen van Beijum wonen in een multiculturtele wijk. Een open-deur-opmerking van de bovenste plank, kinderen die nu opgroeien weten niet anders dan dat niet alles wit is met kaas, klompen, tulpen, boerenkool en zuurkool met worst. Hoeveel het er precies zijn weet ik niet maar volgens schatting wonen er meer dan 120 verschillende nationaliteiten in Beijum.

Basisschool de Heerdstee biedt de kinderen deze week een inkijkje in de Afrikaanse cultuur. Djembélessen, Afrikaanse kinderspelletjes, literatuur etc., er wordt van alles aangeboden. Bekijk de video. En bezoek ook volgende week vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur de Afrikaanse markt. Kinderen zullen dan een djembé demonstratie geven, er is Ghanese muziek en er wordt ook een film over Ghana gedraaid. Een kindertehuis in Afrika staat deze weken (afgelopen week en de komende week) centraal. Bekijk hiervoor de site:http://www.letkidssmile.nl/ Afgelopen week vermelde Beijumnieuws reeds dat er een Afrikaans lespakket op de Heerdstee was gearriveerd. Ook op de site het volgende over dit pakket: Door het lespakket te huren, steunt u als school de toekomst van de Let Kids Smile-kinderen en krijgen de leerlingen van uw school er een interessant, uitdagend en educatief project voor terug. Wat houdt het lespakket in?
"Onderwijs for Education" is een schoolbreed lespakket dat bestaat uit een kist vol materialen en handleidingen. Het project duurt tien dagen en elke dag komt er een ander onderwerp aan de orde. De kinderen van het kinderhuis staan in het project centraal.


http://www.heerdstee.nl/


Geen opmerkingen: