dinsdag 17 februari 2009

CROSSVELD PEDAL PARK IN DE PRIJZEN

Eerst even het ongemak over onderstaande video van Hilda Hofstra wegwerken. De video was eerst wel te openen maar daarna gaf hij aan dat het om een privévideo zou gaan. Dat is niet helemaal conform de waarheid maar de video wordt alleen weergegeven via http://www.stadjerstv.nl/ Bekijk de video via onderstaande link.
Tijdens een paar dagen weg las ik ergens dat het crossveldje in het Groene Hart van Beijum een mooi bedrag heeft gewonnen. Op de site van http://www.dvhn.nl/ lees ik nu het volgende:
De fietscrossbaan en jongerenhangplek Pedal Park in de Groningse wijk Beijum heeft de Richard Krajicek Foundation Award 2008 gewonnen. De prijs bestaat uit 10.000 euro en is bedoeld voor sportieve activiteiten waar niet de sport maar het meedoen centraal staat. De jury koos het Pedal Park, dat is aangelegd in de zogenoemde groene long in Beijum, uit honderd inzendingen omdat het project een initiatief is van de jongeren zelf en het de sfeer in de buurt verbetert.
Ook mooi nieuws was, en ik loop wat achter, dat Kardinge een tramhalte zal gaan krijgen als de tramplannen van de stad Groningen doorgaan. Misschien is het een idee om de tramlijn een paar honderd meter verder te trekken naar de groenste wijk van de stad?

Geen opmerkingen: