dinsdag 3 februari 2009

GRATIS FIETSEN STALLEN BIJ SPORTCENTRUM KARDINGE

Het voelde wat kaal, ongezellig en onveilig als je het afgelopen jaar op de fiets richting Sportcentrum Kardinge reed om te sporten. Geen gezellig praatje meer, en ook de onrust tijdens het sporten: zal ie er straks nog staan? Maar vanaf begin dit jaar hoef je je geen zorgen te maken als je je fiets er stalt. Gratis en voor nop en altijd een vriendelijk en gezellig praatje met de beheerder, wat een verschil met vorig jaar. Als je de duurzaamste stad van het land wil zijn en ook hoge ogen wil gooien tijdens de verkiezing fietstad van het jaar, tja dan kun je een fietsenstalling als bij Kardinge niet blijvend sluiten. De beheerder kwam me bekent voor terwijl ik hem fotografeerde. Of het een en dezelfde persoon is, net als ruim een jaar geleden? "Nee mijnheer, dat was mijn broer."
Een jaar lang waren ze dicht. Maar vanaf 1 januari 2009 gaan de bewaakte fietsenstallingen Sportcentrum Kardinge en Winkelcentrum Paddepoel weer open. Bovendien zijn beide fietsenstallingen voortaan gratis. Dit is één van de maatregelen uit de nieuwste fietsnota. Het stadsbestuur hoopt met de maatregel meer Stadjers op de fiets te krijgen, in elk geval die naar het Sportcentrum Kardinge en het winkelcentrum Paddepoel.
Het plan om de beide fietsenstallingen te heropenen komt voort uit de oproep die het college in juni van dit jaar deed aan de Stadjers. In de
nieuwe fietsnota heeft het college namelijk een bedrag beschikbaar gesteld van € 500.000,- voor ideeën, wensen en plannen voor de fiets. Maar liefst 123 Stadjers reageerden op de oproep. Beide fietsenstallingen stonden hoog op het verlanglijstje. Dit staat te lezen op onderstaande site, ook de openingstijden staan op deze site van de gemeente Groningen. Lees hier ook de fietsnota:
http://gemeente.groningen.nl/algemeen-nieuws/gratis-fietsenstallingen-kardinge-en-paddepoel http://duurzaamstestad.groningen.nl/portaal-nieuws/gratis-fietsenstallingen-kardinge-en-paddepoel

Geen opmerkingen: