woensdag 18 februari 2009

IS TRANSFERIUM KARDINGE ONGUUR EN ONVEILIG?

Dit bericht staat vandaag op http://www.oogtv.nl/
GRONINGEN - Bewoners van Lewenborg en Beijum zijn ontevreden over de situatie van het Transferium bij Kardinge. Volgens de bewoners is het een kille en ongure plek. Vooral 's avonds leidt dat tot veel ongemak en een onveilig gevoel. Frans Egberink van bewonersvereniging Beijum wil graag dat er wat veranderd. Er hangen bijvoorbeeld wel camera's, maar die doen het niet.
Een heel summier bericht. Voor zover ik weet zit Frans Egberink niet in het bestuur van de wijkclub, wel weet ik dat hij begaan is met de veiligheid, schoonmaak en leefbaarheid in en rondom Beijum. Camera's of niet, de sfeer rondom het transferium is in de maanden oktober tot en met februari beduidend enger en onveiliger in vergelijking met de maanden maart tot augustus. Misschien iets té relativerend, maar donkere avonden en gevoelens van onveiligheid gaan hand in hand. De zin volgens de bewoners is het een kille en ongure plek in het artikel is slecht onderbouwd. Hoeveel bewoners in Beijum ervaren de plek als onguur en onveilig? Is daar onderzoek naar gedaan? Is het de mening van een paar clubleden of wordt de mening van "de Beijumer" hier vertolkt? Is het Heerdenpad in deze donkere maanden ook niet net zo kil en onguur? Wat te denken van het fietspad naar Noorddijk? Reacties naar Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

De alerte heer Frans Egberink is lid van de werkgroep Groen & Grijs van de BewonersOrganisatie Beijum (BOB). Deze werkgroep heeft een eigenstandige en machtige plaats binnen de BOB. Ook met betrekking tot public relations.

De vraag is of het uit democratisch oogpunt gezond en wijs is dat een bezorgde (werkgroep)mening over de publieke veiligheid rondom het transferium van Kardinge kan worden gekwalificeerd als een mening van "de Beijumers en de Lewenborgers". Veel beter en draagkrachtiger is het om hier openbare ledenvergaderingen van de BOB en De Scheepsraad over te laten houden. Dit geldt eveneens m.b.t. de verdwenen TNT-Post-brievenbussen uit Lewenborg en Beijum. Dit onderwerp leeft enorm! Iedereen praat erover. Toch?

Nota Bene: De BOB en/of de werkgroep Groen & Grijs hebben zich zeer opvallend niet beziggehouden met de geplande aanleg van de omstreden N361 door de Koningslaagtepolder. Op Beijumnieuws komt hierover binnenkort een ingezonden weblogbericht van mijn hand.
Zie ook de Digitale Wijk Noorderhoogebrug van Leander Media: www.noorderhoogebrug.nl