woensdag 4 februari 2009

Ambiënte in het Trefpunt

Op 28 oktober 2005 opende wethouder José van Schie de nieuwe soos van Ambiënte in het Trefpunt aan de Beijumerweg, zie archieffoto rechts. Een hele zoektocht was daaraan vooraf gegaan, emotionele wijkvergaderingen, trapveldjes en weilandjes die er, aldus de Beijumers, niet voor gebruikt mochten worden. Uiteindelijk viel de keuze op het Trefpunt. Na 3 jaar en 3 maanden kan geconcludeerd worden
dat dit de juiste keuze is geweest, de storm is al lang helemaal gaan liggen, van overlast hoor je nooit iets en de Antilliaanse en Arubaanse mensen hebben een onderkomen waarin ze zich prettig voelen. Afgelopen weekend liep ik binnen voor een video-impressie. Er was een markt(je) georganiseerd en als het aanslaat zal dit vaste prik worden.
Kadushiclub, Nos cultura, kidsclub, kindercarnaval, er wordt regelmatig wat georganiseerd in Ambiënte. Loop gewoon eens binnen, er is een open en welkome sfeer. Het heeft de naam een soos te zijn voor Antillianen en Arubanen, maar deze witte man voelt zich er altijd hartelijk ontvangen.

Geen opmerkingen: