zondag 22 februari 2009

OP DE SOLEX DOOR HET KARDINGEPARK

Nee, niet alleen door het Kardingepark. Maar het is wel de uitvalsbasis van de pret. Naast Pitch&Putt staat het bord wat u op de foto links ziet. En van de solexsite plukte ik de twee andere foto's, evenals onderstaande tekst.

Op zoek naar een ludiek uitje? Terug naar de rust en het geluk van de jaren zestig?We bieden u het Solexavontuur aan in Groningen:Een Solextoer door het Grunninger Land. Beleef het Groningse landschap eens op een andere manier. Samen met vrienden, collega’s of familie er op uit! Een (bedrijfs)uitje om niet snel te vergeten. Lekker toeren, kletsen en gelijktijdig genieten van de natuur. Wie wil dat niet?In de jaren 60 was de Solex een alledaagse bezienswaardigheid. Vrolijk, met een vaartje van ongeveer 25 km/h, verplaatsten hele volksstammen zich met de Solex over 's Neerlands wegen. Het was een populaire bezigheid. Wij bieden u de mogelijkheid om dit ook te ervaren. http://www.solexavontuur.nl/
Het is toch echt de nostalgie ten top. De solex. De fiets die vanzelf rijdt. Sex op solex, het was vroeger een gevleugelde uitdrukking. Een Zundapp en Kreidler met een hoog stuur, een opgevoerde Magneet met een uitlaat van 10 centimeter doorsnede, je eerste verkering achterop de "plof." Gouden herinneringen. Maar dan de solex, symbool van vriendelijkheid, gezelligheid en onschuld op de weg tijdens de zestiger en zeventiger jaren. De tram komt terug in het stadsbeeld en Kardinge krijgt ook een station. Je zult het beleven, met de tram naar Kardinge en vervolgens op de solex de natuur en het Grunninger laand in. Kijk vooral eens op de site http://www.solex.nl/lied.htm en hoor de prachtigste liedjes en lofuitingen over de solex. "Op de solex zit je als een millionair," is een van de liederen die je er kunt horen. Hoezo kredietcrisis en pessimisme? Kom allemaal naar Kardinge en ga eens solex rijden!

Geen opmerkingen: