zaterdag 28 februari 2009

DE SCHOONMAKERS EN OPRUIMERS VAN BEIJUM

Verloedering, vervuiling en onverschilligheid genoeg in de wijk. Maar onderschat de tegenbeweging niet! Ook vanochtend waren er rondom de Groene Long weer tientallen mensen in de weer om troep op te ruimen. Hamid el Hamid van woningbouwvereniging de Huismeesters was van de partij, en natuurlijk konden opruim- en opbouwcorryfeeën als Theo Smit en Frans Egberink niet ontbreken. Op de foto ziet u een deel van de actievelingen van vanochtend voor de wegwijsbus poseren.


De wegwijsbus is bedoeld voor heerdfeesten, als klussendienst, voor sport en spel en voor schoonmaakacties zoals vanochtend. De bus stond gisteren op Plein Oost en de foto's hiervan houdt u nog tegoed. http://www.wegwijsbus.nl/
De actie van vandaag was onder anderen geïnitieerd door Heel de Buurt van Stichting Stiel. De bus bracht broodjes en koffie naar de noeste werkers. Rechts ziet u een gedeelte van de "schoonmaakbuit." Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik heb meer sympathie voor de opruimers en schoonmakers dan voor de vervuilers. Een groepsfoto van de wijkvervuilers zal wel nooit te maken zijn. Beide partijen houden elkaar redelijk in evenwicht en de 'wedstrijd' lijkt maar geen winnaar te kennen. Maar deze mensen waren vandaag aan zet. Klik de foto groter en zie een gedeelte van de omstreeks 50 schoonmakers en opruimers.

Geen opmerkingen: