vrijdag 20 februari 2009

BINNENKORT: DE VIERDE EXPOSITIE IN PAND 49
Pand 49 op Plein-Oost loopt als een trein. De expositie van Coby Deuling en Wilma Riemers-ma is nog in volle gang maar de volgende aankondiging is er al weer. Zie voor een video over dit tweetal het artikel van afgelopen dinsdag. Vanaf 2 maart tot en met de 28e exposeert Peter de Jong zelfgemaakte mandala's in het pand. Klik de flyer groter door er met een handje op te gaan staan. http://pand49.blogspot.com/
Over Peter de Jong:
Ik begon met mandala's te schilderen in 1970. In 1975 begon ik ook met Oost-Indische inkt te tekenen en in de zomer van 2003 ben ik kleurpotloden gaan gebruiken.
Mandala’s kunnen gezien worden als het onderliggende patroon van alles in het universum, zowel fysiek, mentaal als spiritueel.
Mandala’s laten ons de onderlinge verbintenis van alle wezens zien en ook de samenhang die verscholen ligt onder de schijnbare chaos.Ik ervaar mandala's maken als een manier om zichzelf te centreren. De concentratie die hierbij nodig is, is als het trainen van de geest om de aandacht te leren richten op het hier en nu. Ik ervaar dit als een vorm van meditatie, een manier om innerlijke vrede en evenwicht te vinden. Mijn werk is ge├»nspireerd op de heilige geometrische kunst uit vele culturen. Een overzicht van mijn werk kunnen jullie zien op de onderstaande links:
http://members.home.nl/imskaar/Website http://www.myspace.com/padejongmandala http://padejongmandala.blogspot.com/

Geen opmerkingen: