vrijdag 17 augustus 2012

"ALS HET MAAR NIET IN DE MOND KOMT"

Direct maar even de daad bij het woord gevoegd en naar de Kardingerplas gefietst. Erg druk was het er niet, foto's van 13.05 uur. 

Ik zag een tiental kinderen in het water van de besmette plas plensen, waaronder de vier die u vanuit de verte op de bovenste foto kunt waarnemen. Toch maar even de moeder vragen: Hebt u niet gehoord dat er blauwalg in deze plas zit? " Ik heb wel iets gehoord ja, maar ik zag hier net allemaal mensen zwemmen en ik begrijp dat je het water niet in de mond moet krijgen." Ik wil u niet bang maken, maar je schijnt ook last van de huid te kunnen krijgen als je het water ingaat. Kijk anders even op de borden, lees de krant of op sites waarop informatie staat vermeldt. "Ik lees geen krant, kijk niet op sites en de borden heb ik niet gelezen. Mensen zeggen wel vaker wat."

En het zwemmen ging gewoon weer door. Verderop liepen twee andere kinderen de pier op voor een verkwikkende (?) duik of sprong. Foto links.
Onlangs nog gepubliceerd, uit een persbericht van Groen Links: Met de zomer in aantocht wil de raadsfractie van GroenLinks dat de Kardingerplas een betere recreatieplek wordt. Blauwalg moet worden voorkomen, en er moeten meer activiteiten komen bij de kiosk.
Geenn waterstofperoxide in Kardingerplas

GRONINGEN - De gemeente Groningen wil geen waterstofperoxide gebruiken om de algen te doden, zo heeft zij vrijdag besloten. Dat past niet in het beleid van duurzaamheid en ecologisch verantwoord bezig zijn.
Waterschap Noorderzijlvest ziet waterstofperoxide wel als een toelaatbare oplossing. De aantasting van organismen behalve de blauwalg zelf zou miniem zijn. Maar zelfs al zou de gemeente het daarmee eens zijn, dan nog komt die oplossing te laat. Een dergelijke oplossing is op z'n vroegst over 14 dagen inzetbaar.
Volgende maand start een diepgaand onderzoek in de strijd tegen de blauwalg in de geplaagde plas. http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article9296271.ece/Geenn-waterstofperoxide-in-Kardingerplas

1 opmerking:

Anoniem zei

Blauwalg komt voor in stilstaand zoet water, dus kunstmatig stroming in aanbrengen, lijkt mij de meest simpele oplossing voor mens en dier.