dinsdag 14 augustus 2012

BEIJUMER OLYMPIËR GIOVANNI CODRINGTON


De vakantieperiode van Beijumnieuws loopt nog zeker een week door, maar dit moét toch even gepubliceerd worden. Zie het maar als een ietwat vertraagde breaking news blogbericht. Het gebeurt toch ook niet elke dag dat een Beijumer een topprestatie levert tijdens de Olympische Spelen. En ook niet dat hij op de foto komt met kroonprins Willem Alexander. Ondergetekende was nog maar net terug van z'n buitenlandse vakantieadres, of fotografe Atsje Straatsma seinde hem in: "Heb je het al gehoord? Een Beijumer heeft met de estafetteploeg hardlopen een topprestatie geleverd tijdens de Olympische Spelen. Hij heet Giovanni Codrington, en hij heeft bijna z'n hele leven in Beijum gewoond." Vakantie of geen vakantie, dit was niet te weerstaan. Een in Suriname geboren Beijumer, ok, hij is net verhuist, maar we beschouwen hem nog een beetje als een van ons, heeft op sportief gebied iets gepresteerd waar we als wijk best een beetje trots op mogen zijn. Uw blogger belde gisteravond met Giovanni, hij was net teruggekeerd naar z'n ouderlijk huis aan de rand van de nu toch echt groenste wijk van de stad. "Kom morgenmiddag maar even langs voor een interview." Zo gebeurde het dat Atsje Straatsma en ondergetekende dinsdagmiddag na een vriendelijk en gastvrij onthaal met een deelnemer aan de Olympische Spelen van 2012 te Londen in een tuin te Beijum zaten te praten. Wat zal ik er verder over zeggen? Bekijk de video. En, kent hij de andere noordelijke superster, Ranomi Kromowidjojo, een beetje?   "Ja, ik zat bij haar in de klas in Groningen, op het Rölingcollege Belcampo."
Van http://www.codrington.nl/ (Hier staan meer foto's van Giovanni op)
Sporten is voor mij een genot. Ik begon op 5 jarige leeftijd met voetballen bij GVAV Rapiditas,waar ik het zeker naar m'n zin had en ongeveer 10 jaar op heb gezeten. Daarnaast deed ik ook aan Judo.
Ik heb op het Johan Cruijff College de opleiding "Marketing & Communicatie" met succes afgerond.
Ik heb eerst mijn VMBO diploma gehaald en maakte daarna de stap naar HAVO. In deze periode startte het Johan Cruijff college in Groningen, welke beter aansloot bij mijn training en wedstrijd tijden, plus bleek de inhoud van de opleiding mij goed aan te spreken.
Het is een school voor (top)sporters, waar ze hun sport kunnen combineren met studie, en dat lukt tot nu toe aardig. 

Mijn hobbies zijn atletiek, de sprint onderdelen zijn leuk om te doen.Ik hou van uitdagingen en spanning, "in elke wedstrijd". Voetbal zal ik wel altijd leuk blijven vinden vooral door de teamgeest, samenwerking. Mijn verdere hobby's zijn computeren, ik vind het zelf wel leuk om te doen voor de afleiding. Naast Atletiek ben ik ook nog wel bij vrienden.


De estafettelopers Brian Mariano, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Patrick van Luijk op beeld zien? http://nos.nl/os2012/artikel/405516-estafettemannen-door-met-record.html
De video is door Atsje Straatsma gemonteerd. Foto's vanmiddag ook door Atsje Straatsma gemaakt.
(Beijumnieuws houdt nog een week de poorten gesloten)

1 opmerking:

Anoniem zei

Geluid is te zacht, jammer. Opmerkelijk is dat je meer bezoekers hebt op je video dan RtvNoord op soortgelijke films, vergelijk de video over de fam. Codrington.