vrijdag 17 augustus 2012

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

Geachte lezers, de vakantiestand van Beijumnieuws blijft nog een weekje gehandhaafd. Alleen bij Beijumer Breaking News wordt er wat gepubliceerd. Een lezer tipte me op onderstaand bericht over aanpak van de blauwalg in de Kardingerplas. Compleet mét grap: "Kunnen ze Geert Wilders niet een uur met dat kapsel van hem in de plas laten zwemmen?"

Waterstofperoxide zou wel eens het wondermiddel kunnen zijn tegen de blauwalgen in de Kardingerplas. Die zwemvijver is ongeschikt voor een verkoelende duik vanwege de grote concentratie van de irriterende organismen. En dat met een tropisch weekend voor de deur.
Waterschap Noorderzijlvest ziet in de chemicaliën de enige mogelijkheid om het water snel weer vrij te geven. "Zelf hebben wij geen ervaring met de toepassing, maar collega-schappen wel. De algen gaan dood, maar andere organismen blijven onaangetast. Voor mensen kan het uiteraard ook geen kwaad", zegt John Laninga, coördinator zwemwater van het waterschap. De behandeling is wel een tijdelijke oplossing. Na maximaal een week of zes is het middel uitgewerkt.
Noorderzijlvest en de gemeente overleggen nog over de mogelijkheid. Een uitkomst wordt vrijdag op zijn vroegst verwacht, laat een woordvoerder weten. http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article9293101.ece/'Waterstofperoxide-in-Kardingerplas'
Eventuele ontwikkelingen rond de zwemplas in de achtertuin van Beijum zullen nog worden gepubliceerd. Het kan toch niet zo zijn dat er een tropisch weekend aan zit te komen en dat je er geen duik in kunt nemen!!

Geen opmerkingen: