dinsdag 14 maart 2023

BEZOEK STAATSSECRETARIS VAN OOIJEN EN MINISTER SCHOUTEN OM BASISBAAN

Maandag 13 maart 2023 vanaf 14.00 uur bracht minister Carola Schouten en staatssecretaris Maarten van Ooijen een werkbezoek aan Groningen om zich onder andere te laten informeren over de Basisbaan.

De gemeente Groningen is in maart 2020 gestart met het experiment basisbanen. Met de Basisbaan creëert de gemeente extra werkgelegenheid voor inwoners die op een andere manier geen kans maken op een betaalde baan. 

Op dit moment werken er 58 mensen met een basisbaan in de gemeente. Het experiment is gedurende de looptijd onderzocht door de Hanzehogeschool en de eindevaluatie is nu klaar.

 Deze wordt tijdens dit werkbezoek aangeboden aan minister Schouten. 

Dit werkbezoek start met een gesprek met een aantal Basisbaners.

Afbeeldingen werden gisteravond opgestuurd door een lezer.

Hoog bezoek gistermiddag in het Heerdenhoes op de kop van Plein Oost.

Wethouder Carine Bloemhof (PvdA) kwam samen met minister Carola Schouten en staatssecretaris Maarten van Ooijen op werkbezoek naar Beijum om in gesprek te gaan over door het gemeentebestuur aangeboden project basisbaan aan deelnemers.

Lees voor meer achtergrondinformatie bovenstaand gemeentelijk schrijven. Klik groter.

Foto links, rechts zit Carine Bloemhof, wethouder onderwijs, werk en participatie, arbeidsmarkt, accommodatiebeleid en oude wijken. Naast haar zit Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Staatssecretaris van Ooijen staat op de onderste foto in het midden, zwart gekleed.

Geen opmerkingen: