zaterdag 25 maart 2023

AFGELOPEN DAGEN VEEL POLITIE OP DE WIJKRING"Rijden ze er al weer."

Aldus wijkgenoten tegen deze blogger. 
Hij zag het zelf ook, wat een politie reed er over de wijkring.

Gisteren en eergisteren met name.

Het zal er mee te maken hebben dat de kwestie wijkring en de gevaren er omheen afgelopen woensdag in de gemeenteraad aan de orde zijn geweest.

Zichtbaar zijn. Beijumers, we zijn er. En verkeershufters, waag het niet.

Drempels gaan er niet komen, begrijpt deze blogger.

Maar wellicht enige wegversmallingen.

Ondergetekende heeft er een hard hoofd over in of fysieke aanpassingen op en bij de ring tot meer veiligheid gaan leiden.

Zullen racemonsters zich daardoor laten afschrikken?

De kwestie racen en onveiligheid op de wijkring speelt al langer. 
Een auto over de kop op de Amkemaheerd.

Lezer Bert ging in de pen richting gemeentebestuur.

Zijn vraag:

Ik heb geklaagd bij de gemeente en bij de politie. Van de gemeente kreeg ik onlangs onderstaand antwoord. Uiteraard neem ik hier geen genoegen mee. Vanuit de buurt gaan we met een petitie langs de deuren om ervoor te zorgen dat er een maatregel komt om de snelheid uit dit gedeelte van de amkemaheerd te halen. Dit is het tweede ongeluk binnen een maand tijd.

Het antwoord via de gemeente: 

De Amkemaheerd is de wijkontsluitingsweg van Beijum. Er rijd veel verkeer over deze weg en daarnaast is het ook een belangrijke busroute. We gaan geen drempels aanleggen. Voor de doorstroming van het verkeer en het comfort voor zowel de automobilist als de buspassagiers is dat ongewenst.
Verder voldoet de weginrichting aan de richtlijnen en gezien het verloop van de weg, is het vrijwel niet mogelijk dat er structureel te hard gereden wordt. Uiteindelijk zijn er altijd een paar uitschieters, die we niet kunnen voorkomen. Te hard rijden is een kwestie van gedrag en het is heel moeilijk om dat door middel van fysieke maatregelen af te remmen.

In het verleden hebben we snelheidsmetingen gedaan op de Amkemaheerd maar uit die resultaten is niet gebleken dat er structureel te hard wordt gereden. We gaan binnenkort wel een snelheidsdisplay plaatsen op deze locatie. Deze displays geven de weggebruikers de werkelijke snelheid aan die gereden wordt. De meeste weggebruikers passen dan hun snelheid aan is onze ervaring.

Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest.
 

Update 15:56 uur: een Beijumse die gesprekken heeft gevoerd met de gemeente over de wijkring: "Drempels mogen gewoon wettelijk gezien niet."


OOG maakte afgelopen woensdag een raportage....zie beneden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal eens dat het gedrag is en dat mensen toch wel te hard rijden. Handhaven dus. De aso-motorrijders kun je precies aanwijzen waar ze wonen. Overigens: het gedeelte waar het ongeluk gebeurd is rijdt de bus alleen langs als ie naar de garage moet. Niet de lijndienst.

Anoniem zei

Wijs ze dan aan sn geef de adressen door aan de politie als ze weer als igekkdn rondrijden.

Anoniem zei

Beijum is niet meer zo fijn wonen mijn zoon word lastig gevallen en bedreigt door antiliaanse jongeren dus durft hij niet meer bij de fonteinen aan de ypemaheerd te spelen.
De fietspaden zijn levensgevaarlijk sinds de maaltijdbezorgers racen met e bikes en echt niet opletten ik heb al meerdere keren bijna een best ongeluk gehad.
Dit telt ook voor de jongeren en dat zijn er heel veel die op hun mobiel zitten tijdens het fietsen.
Ik zie nergens handhaving of politie

Anoniem zei

Het zijn niet alleen de motorrijders de maaltijdbezorgers op hun e bikes zijn nog veel gevaarlijker met een ge race letten nergens op en schieten uit zijstraten
En dan de jongeren op hun mobiels nog
Ik vind heel beijum niet veilig om te fietsen iedereen ow mooi groen ja op elke hoek staat een struik zodat je niet kan zien of er verkeer de straat uitkomt en je omver rijd