zondag 5 maart 2023

EEN BED, EEN TAFEL, EEN KAST, STOELKUSSENS, EEN DROOGREKJE..Ik geef toe, het is gemakkelijk scoren op de zondagmiddag.

Loop of fiets een eindje door de wijk en....je kunt bijna een huis inrichten.

Er zijn lezers die balen van de vuilnisberichten op Beijumnieuws, want slechte naam van de wijk, etc. 

Anderen juichen het toe: laat maar zien.

Foto boven, het gebeurt zelden dat de Wibenaheerd niet in een vuilnisserie voorkomt.

Een tafel, een droogrekje, een plank voor het een of ander.

Foto links, eerder in de week stond op deze plek een platte kast.

Je zou er een tv op kunnen zetten of iets dergelijks.

Rechtsboven, was het een stoel of is het een stoel? 
Tja, weg is weg.

Linksonder, een ijzeren bed. Hebben we niet meer nodig, en we zijn te lui om het naar de stort te brengen.

Te lui?

Wellicht is het gemakzucht, dumpers weten immers, gooi grofvuil in het weekend langs de weg, de Milieudienst haalt het maandag toch wel weer op.

De Provinciale verkiezingen komen eraan, grofvuil is geen thema. 

Waren er Gemeenteraadsverkiezingen onderweg, politieke partijen zouden over elkaar heen buitelen wat betreft plannen om 'het probleem' aan te pakken.

Er wordt regelmatig grof gereageerd op berichten die over grofvuildump gaan.

Het is de tijd van de toetsenbordridders, zie afbeelding rechtsonder.

Ze komen niet door 'de keuring' en deze blogger verwonderd zich er regelmatig over hoe asocialen overeenkomsten hebben met elkaar.

Grofvuil dumpen is not done. Maar degenen die dat wel doen doodwensen en tot afval reduceren....
Dat heet in psychologische termen een 'parrallelproces.'

Op het bericht van eergisteren over een dumper kwam een bij uitstek haat reactie binnen.
Zie rechtsbeneden. Pardon, twee keer benoemd.

De blogger denkt, je kunt nog beter om wat voor reden dan ook grofvuil in de wijk dumpen, dan mensen zo te dehumaniseren...

Je hebt hoger dan hoog in de wijk.

Maar in dit geval geldt: lager dan laag. 
En daar kan iedereen vanzelfsprekend verschillend over denken.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Tokkies goes Tokkies.

Anoniem zei

Volledig eens met de reactie die je plaatst. Asocialen die afval op straat gooien verpesten het voor de gehele samenleving en ze komen er keer op keer mee weg omdat niemand er iets van zegt. Het wordt hoognodig tijd om dit soort figuren buiten de maatschappij te plaatsen totdat ze zich eindelijk eens gaan aanpassen. Ze verschuilen zich nu achter de apathie van het collectief.

Anoniem zei

Te pas en te onpas dat k…..woord gebruiken is net zo aso

Anoniem zei

Dom dom om vervuilers te isoleren en buiten de maatschappij te willen plaatsen. Zitten ze in een isolement, worden ze nog veel asocialer en agressiever. Onverschilliger. Hoe wil je nette betrokken burgers krijgen als je ze vernedert en wegzet?

Anoniem zei

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Misschien kan de anoniem van hierboven zijn tuin beschikbaar stellen voor het afval.

Anoniem zei

Leukerd.ik heb een balkonnetje. Lees je eens in, een snoeiharde aanpak kaatst altijd terug op de samenleving. Repressie helpt op de duur niet, dat geeft de burger maar tijdelijk voldoening. De overtreder gaat daar niet beter van worden.

Anoniem zei

Misschien kan je aangeven uit welke bron jij hebt gehaald dat deze aanpak niet werkt bij deze doelgroep? Het klopt namelijk niet. Er is hier maar één probleem en dat is het feit dat de samenleving het accepteert. Neem die acceptatie weg en een groot deel van het tuig denkt wel na voordat ze bevuilen want dan moeten ze zichzelf verantwoorden en dat is onprettig. Een gestrekt beeen is de beste oplossing.

Anoniem zei

Een bron hoeft niet, denk gewoon logisch na. Loop je bij de voedselbank, zit je in de schuldsanering, hebben je kinderen amper te eten, dan dump je je afval op straat. Om middernacht kan dat veilig, want geen handhaving. Snap je ze wel, ga je ze dik beboeten, gaat het nog meer ondergronds. Dat het is het nou juist leukerd, je kunt de vervuilers niet isoleren en met je gewillige gestrekte been aanvallen, ze zijn namelijk niet bekend. Vechten tegen windmolens.

Anoniem zei

Geen bron, dat dacht ik al. Zelf verzonnen dus. Geen idee waarom mensen die in de schuldsanering zitten hun afval op straat zouden moeten dumpen. Wat is hier het causaal verband precies? De dumpers zijn gewoon asocialen. Of ze schulden hebben is niet relevant. Het probleem is juist dat het niet ondergronds gaat maar bovengronds omdat iedereen het maar accepteert. Als je daar collectief mee stopt dan breng je uiteindelijk een shift in maatschappelijk denken teweeg die zegt dat het niet acceptabel is. Handhaving is niet voldoende mogelijk zo lijkt, derhalve is het zinvol om als maatschappij deze figuren keer op keer te laten weten hoe het zit. En met gestrekt been maakt dat de meeste indruk.

Anoniem zei

Graag een bron waaruit blijkt dat de vervuilers die niet te traceren of op te sporen zijn hun gedrag gaan veranderen als ze agressief en met gestrekte been tot de orde geroepen gaan worden. Misschien helpt openbare geseling of de doodstraf? Dream on.