woensdag 22 maart 2023

GEEN DOM GEREGISTREER BIJ ONZE KRINGLOOP!

 Registreren als mensen spullen inbrengen bij onze Kringloopwinkel?

Ga toch weg man.

Adresgegevens achterlaten als je er wat inlevert? Want anders kans op heling?

Zie dit bericht

Wat weer een onwaarschijnlijke regelzucht. Natuurlijk zou er in principe een keer gestolen spul ingeleverd kunnen worden. Maar wat is het punt dan, de inbrenger krijgt er toch niks voor?

Zo zou je ook de Marktplaats in de gaten kunnen houden, een beetje handige bijstandsgerechtigde die iets koopt en het voor een tientje extra weer doorverkoopt.

Registreren, rechercheren...spioneren. om kruimelwerk op te sporen. 

Dat je zo'n plan bedenkt....dan ben je toch niet helemaal fris in je hoofd.

4 opmerkingen:

Chris zei

Marktplaats is al verplicht om gegevens over verkopers door te geven aan de overheid. Dit op grond van de DAC 7 richtlijn van onze Europese vrienden.

Dus ja, daar krijgen frauderende bijstandsgerechtigden inderdaad mee te maken.

Anoniem zei

Jammer dat onze blogger en de eerste reaguurder beiden bevooroordeeld een bijstandsgerechtige (tegenwoordig Participatiewet) opvoeren in hun steunfraudeverhaaltje over Kringloopwinkels. Wat een rechtse miskleun in onze linkse wijk.
Mannetjes oftewel opkopertjes die ook kringlopen afstropen zijn doorgaans kleine ondernemers, die als zzp-er bij overheden zijn geregistreerd; vintage-handelaar, lampenverkoper, boekhandelaar, glashandel, archeoloog etc. weet ik na jarenlang in de branche meegelopen te hebben.

Johan Fehrmann zei

Gezellig, weer eens een reactie van onze Anoniem die niet zonder grote woorden kan. Een bijstand voorbeeld opvoeren is een rechtse miskleun, zo kennen we de persoon weer. De lieve, sociale en zorgzame deugende Anoniem. Wel fijn dat onze Anoniem gedegen onderzoek heeft gedaan naar de 'kleine ondernemers die als zzp-er bij overheden staan geregistreerd.' Een linkje daarover is welkom.
Prachtig hoe de altijd correct reagerende Chris een 'reaguurder' wordt genoemd. Het projecteren van zichzelf is onze Anoniem nog niet verleerd. Maar wat een fijne opluchting, opkomen voor onze bijstandsgerechtigden....hulde!


Anoniem zei

Dus iedere bijstandsgerechtigde die iets op marktplaats verkoopt fraudeert is de stelling.