donderdag 30 maart 2023

CONTROLEREN BIJ EEN ZELFSCANKASSA KAN ONVEILIG ZIJN


Wat nou, ben ik alweer aan de beurt?

Dacht deze blogger de laatste tijd veelvuldig.

Had hij naar eer en geweten gescand, wilde hij afrekenen....komt er opeens een medewerker aan die met een of andere meetding in de boodschappentas ging scannen.

Het schijnen steekproeven te zijn.

En om dat te benadrukken en uit te leggen, staat er sinds kort een bord bij de uitgang van de zelfscankassa's in de AH te Beijum. Waarom komt een medewerker bij je langs? 

De meeste winkeldiefstallen in supermarkten schijnen bij een zelfscankassa te gebeuren.

Of dat een leuk baantje is om klanten daar te controleren of ze hun inkopen wel juist gescand hebben?

Nee, medewerkers voelen zich er onveilig:

Producten die naar je hoofd worden gegooid, uitgescholden worden en dreigementen. Zelfscanmedewerkers krijgen er geregeld mee te maken. NOS Stories sprak met tientallen jonge medewerkers over hun ervaringen en verspreidde een vragenlijst die zo'n duizend zelfscanmedewerkers hebben ingevuld. Een groot deel van hen voelt zich geregeld onveilig tijdens het werk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die steekproeven zijn niet altijd volledig willekeurig, althans een onderzoek van NRC (achter een paywall). Of het wel of niet volstrekt willekeur is bij de AH is niet bekend.

Jan de Jong zei

Het maakt mij niet uit, als je niks te verbergen hebt dan laat je dat gewoon toe.En zover ik kan zien is het gewoon willekeur bij de controle. De ondernemer wil tenslotte ook graag zijn geld verdienen.