woensdag 22 maart 2023

EINDE VERHAAL KARDINGERUN I.V.M. WET - EN REGELGEVING ECO-GEBIED

Geen sportievelingen meer die door de sloten gaan waden en onder de modder weer naar boven komen en verder rennen.

Geen vreugdekreten meer, gezelligheid en veel enthousiasme. Dag Kardingerun.

Er zijn negen edities van de Kardingerun geweest, de tiende wordt niet gehaald. Het feest is voorbij. Oorzaak, de aangescherpte wet- en regelgeving op ecologisch gebied.

Wat hier concreet inhoudt: de ecologische orde van Recreatiepark Kardinge beschermen tegen honderden hardlopers op een dag,

In verband met aangescherpte wet- en regelgeving op o.a. ecologisch gebied, kan de Gemeente Groningen geen vergunning afgeven voor het evenement. Na diverse suggesties voor alternatieve routes etc. hebben we de conclusie moeten trekken dat het niet haalbaar is om een parcours voor bikkels aan te bieden waar voldoende uitdaging in zit. 

Ook andere overwegingen zoals verplaatsen bleken niet realistisch vanwege andere evenementen op Kardinge. Tot onze grote spijt betekent dit het definitieve einde van de KardingeRun. Alle deelnemers die zich hadden ingeschreven krijgen het inschrijfgeld zsm teruggestort.

Dank aan iedereen die op welke manier dan ook het evenement mogelijk heeft gemaakt. We zijn jullie voor altijd dankbaar voor het vertrouwen en enthousiasme. Na 9 jaar valt het doek voor de KardingeRun, maar wij blijven ondernemen en evenementen organiseren.

Sportieve groet,
Raimond & Nelleke Walthaus

https://kardingerun.nl/


Geen opmerkingen: