dinsdag 21 maart 2023

EEN BEETJE MEST VOOR LENTEBLOEMEN IS NIET VERKEERD (maar die stikstof...)Nee, het is niet het meest smakelijke bericht ooit op Beijumnieuws.

Maar toch, aangetroffen in Beijum.
Gistermiddag was dat.

Groene Hart van de wijk, tussen de Galkemaheerd en het Innersdijk-terrein, daar waar een stuk vijver tussen genoemde heerden ligt.

Er zit maximaal tien meter tussen genoemde foto's, afgezien van het kapotte hondenpaaltje dat we zien.

Daarop is niet te zien of honden er al of niet vrij mogen rondlopen. Al zou je denken van niet, want dat staat altijd op dergelijke paaltjes.

Maar goed, de foto's. 

Deze blogger heeft geen hond, en al te moralistisch wil hij niet doen.

Ja, er heerst nog altijd een opruimplicht, maar dat wordt in grote getale genegeerd.

En iedereen moet daar maar zijn of haar eigen mening over vormen, maar hondenpoep in een natuurstrook vindt deze blogger minder erg dan op een speelveldje voor kinderen.


Even snuffelen. Nee, niet aan de hondenpoep maar op Google.

Kijk aan, daar hebben we het huidige modewoord....de bruine jongens die we op de foto's zien liggen schijnen nogal wat stikstof te produceren.

Lezen we hier

Er staat o.a. nog meer:

Door alleen al de hondenpoep op te ruimen, zal het stikstof wat neerslaat in de gronden van drukbezochte losloopgebieden met de helft verminderen. 

Om het bericht helemaal lekker te maken, er schijnen wormeieren in de drollen aanwezig te kunnen zijn, en wetende dat honden graag aan elkaars drollen mogen ruiken...
Valt ook te lezen via bovenstaande link.

Afbeelding beneden, al eens eerder over bericht....de failliete hondenpaaltjes in de wijk.

Geen opmerkingen: