maandag 20 maart 2023

MAANDAGOCHTEND (585)Beijum had in het begin van deze eeuw een beetje het imago opgebouwd al zouden er heel veel vrijwilligers actief zijn die zich tezamen zouden inspannen om de wijk een florissantere uitstraling te geven. 

Het kwam deze blogger allemaal een beetje overdreven voor, er was steeds eenzelfde groepje actief  die overal bezig was. Leek heel wat, al waren de dingen die ze deden natuurlijk niet verkeerd.

Hoe deze blogger er op deze maandagochtend op komt?
Zie afbeelding boven, het grote grasveld tussen het Dirtpark en de Jaltadaheerd.

Daar waar in het verleden altijd de vrijmarkt van eerst Koninginnedag en later Koningsdag plaatsvond.

Deur in huis....einde verhaal. En dat heeft niks met corona te maken, al viel het in 2020 en 2021 wel praktisch stil. Er zijn geen vrijwilligers die de verantwoording voor het organiseren van het festijn op zich willen nemen....
Zie nog eens vorig jaar. In 2019 was de laatste gewone vrijmarkt...georganiseerd door scoutinggroep de Voerman

Beijumers willen graag consumeren, iets aangeboden krijgen. Maar zelf organiseren en verantwoording ervoor dragen? Dat is een brug te ver. Jammer, het waren altijd gezellige dagen, eerst 30 april en later 27 april.

Afbeeldingen links en rechts, het houden van een minibieb is in feite ook een vrijwilligersprojectje. de biebjes floreren in en rond de wijk en het worden er steeds meer. Maar zit misschien de klad in het exemplaar dat in de Bentismaheerd staat?

Blogger opende gisteren even de deurtjes. Er lagen een paar boeken in en een flacon haarshampoo. Wat een vreemd briefje op een der deurtjes, je mag er niks uit meenemen maar er alleen wat in doen? Of zijn boeken geen spulletjes? Maar als het alleen om haarshampoo en dergelijke gaat...alleen erin zetten en niks mogen meenemen? Strange.

De nieuwe week is weer begonnen. en deze vrijwillige wijkblogger brouwt een einde aan dit bericht.

Een prettige nieuwe week toegewenst en blijf vooral voor zover mogelijk gezond.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik denk dat ze bedoelen: Graag alleen spullen IN het kastje, en niet ernaast of erop of eronder.