woensdag 6 september 2023

KOMENDE ZATERDAG VERKOELING ZOEKEN IN HET RIOOL?

Misschien werkt het wel afkoelend tijdens deze hete dagen. Even met je kop onder de grond, of  nog beter: met je hele lijf.

Komende zaterdag organiseert de gemeente Groningen Ontdekdag Riool, Water & Toekomst.

Op zaterdag 9 september organiseert de gemeente Groningen de Ontdekdag Riool, Water & Toekomst. Tijdens de Ontdekdag valt er veel te beleven. Bezoekers kunnen afdalen in een rioolbuis in het Kattendiep en er doorheen lopen. 

Ze kunnen ook zien hoe het water dat je thuis doorspoelt wordt gezuiverd in Garmerwolde. Verder openen de rioolgemalen aan het Damsterdiep en de Kastanjelaan de deuren en kunnen bezoekers op de Grote Markt zien welke maatregelen daar worden genomen om wateroverlast te voorkomen.

Wethouder Mirjam Wijnja zal de Ontdekdag zaterdag 9 september om 10 uur openen bij het riool aan het Gedempte Kattendiep. Na de opening zal ze met een groepje bezoekers afdalen in het riool. “Water en riolering raken ons allemaal. Zeker nu door klimaatverandering de regenbuien heftiger zijn. Daarom is er niet alleen te zien wat de gemeente en waterschappen doen op dit gebied, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen en vooral niet moeten doen.”

Geen opmerkingen: