woensdag 6 september 2023

ZUUR EN ZOET LOPEN SOMS DOOR ELKAAR HEEN


Het waren doodslaande woorden in de vaderlandse politiek ten tijde van bezuinigingen. Eerst het zuur en dan het zoet.

Oftewel, het is even vervelend die bezuinigingen, maar als de kas weer op orde is dan komen er betere tijden aan voor u.

Doodslaande woorden? Ja, zorgpersoneel ontslaan, politiebureaus sluiten, bibliotheken evenzo, jongerencentra. Teveel om over uit te wijden, door de bezuinigen hebben we nu in feite het zuur. Te weinig politie, ontspoorde jeugd door geen eigen honk te hebben, zorgcentra gesloten. Duizenden voedselbankklanten. En nu maar jeuzelen over 'bestaanszekerheid.'

Foto boven, blogger heeft het zuur in verband met ernstige lichamelijke klachten, maar hij woont wel in het paradijs. Hangmatje in de toene, wat te drinken erbij, eventueel muziekje met koptelefoon. Het leven is uitstekend in Beijum deze dagen. Maar goed, dat zal niet voor iedereen gelden, ondergetekende hoeft zich niet druk te maken over zijn (financiƫle) bestaanszekerheid.

Foto links, gemaakt op zo'n beetje het mooiste stukje van Beijum. De plek was een jaar geleden de plek van de zaterdagse jaargetijdenserie

De dwaas die zuur op de brug heeft geschreven zaal zich niet bewust zijn van de pracht en de praal van de omgeving waar ie in liep. Misschien had  ie wel zuurbranden, wie zal het zeggen.

Zoet en zuur horen een beetje bij elkaar.
 

Geen opmerkingen: