zaterdag 9 september 2023

STICKERS IN BEIJUM (9)


 
De spoeling is een beetje dun dit keer.

Dat heeft enerzijds te maken met de tijdelijke immobiliteit van deze blogger, anderzijds zijn er beduidend minder malle corona uitingen in het straatbeeld te zien.

Antivaxxers timmeren even wat minder aan de weg, maar hou ze in de gaten, de zelfverklaarde experts, vrijheidsstrijders, zelfonderzoekers en 'we zijn overal op tegen'-people. Ze komen zo weer te voorschijn vanuit hun strijders-bubbel. Op naar hun Waarheid en Gelijk....

Foto boven is vandaag actueel, getuige de wegblokkade bij Den Haag van Extinction Rebbelion.

Deze blogger heeft zich er niet erg in verdiept, maar er zijn veel mensen die zich zorgen maken over het klimaat en de subsidies voor fossiele industrie.

Zo, wat gaan daar jaarlijks vele miljarden naar toe Via NOS.nl

Maar wegen blokkeren om je doel te behalen, deze blogger betwijfelt of dit wel zo'n goed idee is. Het draagvlak onder de bevolking zal er niet door toenemen. Het doet in de verte denken aan de anti Zwarte Piet drammers. Het roept altijd tegenreacties op. Zwarte Piet moet weg, Zwarte Piet moet blijven.

Een beetje optimisme mag ook wel, in de jaren zeventig had je de Club van Rome. De aarde zou het nog een paar decennia houden....De Club van Rome heeft diverse rapporten uitgebracht over het milieu, waarvan De grenzen aan de groei het bekendste is.

Foto's links en rechts. Het is wat met die splinterpartijtjes. Dat sneue BIJ1 en de sneue JA21. En maar rommelen en vechten om 'de macht.' Vandaag in het nieuws, oorlog in de Partij voor de Dieren
Altijd hetzelfde gelazer. Kijk maar uit Kerrelain en Omtzigt, het kan zomaar gaan spoken binnen de B3 of NSC.

Boven de JA-Nee21 sticker dan. Even googelen, Brigata Groninga? Wasda nou weer? 

Supportersgroep uit Groningen-Noord | Sinds 2003 | Oosterparkaanbidders. |

Geen opmerkingen: