donderdag 21 september 2023

ONDERTUSSEN IN DE KRINGLOOP (KINDERPOSTZEGELS)



Altijd leuk om even onze Kringloop aan de  Claremaheerd in te lopen. Te rollen, beter gezegd, want nog steeds  rolstoel.

Ha, kijk, de kinderpostzegels zijn gearriveerd.

Vaak de loftrompet laten schallen omtrent onze Kringloop. Nog maar eens, fantastisch dat het er is, met name voor wijkgenoten met iets minder geld te besteden. 

Foto boven, een uitgebreid sortiment schoenen en laarzen. Niet verkeerd, nieuwe schoenen zijn duur zat.

 Afbeelding links, een erfenis uit het corona-tijdperk. Laten we hopen dat die anderhalvemetersamenleving nooit meer terugkomt. Maar....het virus lijkt met een come back bezig...

Afbeelding rechts. Een paspop. Laten we het eerbiedig een jongedame noemen. In 2020 stond er nog een mijnheer, zie nog eens dit bericht 

Griezelig....wat stond er in 2016 in dit gebouw? wel dit 

Ruime paden, een invalidetoilet, elpees, kleren, schoenen, boeken, kinderspeelgoed, huishoudelijke apparaten.....allemaal voor een prikkie te koop in de Kringloop. 

Bankstellen met speelgoedberen erop....zie foto. 

Er zit ook een Post.nl 

Foto links beneden, voor elke basisschool in de wijk staat er een hoeveelheid kinderpostzegels klaar. Linksonder op de foto.

Via www.kinderpostzegels.nl:

Vanaf 27 september komen 130.000 kinderen weer aan de deur met kinderpostzegels en andere leuke producten. Zij zetten zich in voor kinderen die, door uiteenlopende problemen, vastlopen op school en daarbuiten. Help je ook mee?  

De opbrengst van de kinderpostzegelactie is dit jaar voor kinderen die door eenzaamheid, armoede of problemen thuis een steuntje in de rug nodig hebben. Ze komen niet aan leren toe en kunnen zich niet optimaal ontwikkelen.

De cijfers liegen er niet om.

We zien helaas dat de kansenongelijkheid voor deze kinderen niet afneemt, maar groeit. Wist je dat:

  • 1 op de 12 kinderen opgroeit in armoede
  • 1 op de 4* kinderen een ouder heeft met psychische problemen of een verslaving
  • 1 op de 8 kinderen jeugdhulp krijgt.

Geen opmerkingen: