donderdag 28 september 2023

WEER EEN CORONAPRIK NEMEN?


 De brievenbus klepperde halverwege de middag. Een brief op de deurmat.

De envelop openen en zien dat het over een vaccinatie tegen corona gaat. Een vragenlijst en een oproep. Zie afbeelding boven.

Deze blogger heeft niet de oversteek naar Wappieland gemaakt. Maar hij laat de nieuwe vaccinatieronde aan zich voorbij gaan.

Eerst even, Wappieland? Waarom mensen Wappie noemen?

Simpel, de gewone corona-critici zal ik niet zo noemen. Want ook deze blogger had de nodige bedenkingen tegen de aanpak van de Overheid. De slijterij open en de tegenoverliggende Primera gesloten zodat je daar geen boek of een rouwkaart kon kopen? Dat spoort totaal niet. 

Maar dat gezeur over een Agenda 2030, journalisten die zouden worden betaald om over pro vaccineren te schrijven, Soros, een elite die 'het volk' aan banden zou willen leggen, pedo's in de regering, satanische kindermisbruik.....wat een complete gekte. Echte Wappies, niet toevalligerwijs vaak aanhangers van complotgek Baudet. 

In 2020 werd de wereld gewoon overvallen door een pandemie.  Geen regering had daar ervaring mee, zo ook de Nederlandse niet. Dan vertrouw je op de wetenschap, op de richtlijnen vanuit de regering. Vast en zeker dat die na opgedane ervaringen de klemtonen bij een opleving  van het virus anders zal gaan leggen. Weer anderhalve meter? Een avondklok?

Maar dat je vertrouwt op informatie die op Facebook staat, op YouTube of op obscure sites.... Apart, zelfonderzoekers die het beter denken te weten dan virologen en andere wetenschappers.

Wat een tijd was dat. Mensen die triomfantelijk zonder mondkapje rondliepen, zogenaamde koffiedrinkers en lieden die in alle vrijheid naar Amsterdam afreisden om daar de vrijheidsstrijder uit te hangen.
Avondklok in en rond Stad

Wat deze blogger opviel was dat lieden die tegen de coronamaatregelen waren nogal vijandige taal uitsloegen om hun Eigen Gelijk te 'onderbouwen.'
Zo was een vaccinatie opeens een 'gifspuit' en een mondkapje een 'mondluier.' Vaccinatie bereidwillenden schapen noemen. Heel sterk....Tja, als de argumenten op zijn. 

Maar goed, wat is de reden dat deze blogger de vaccinatie dit keer aan zich voorbij laat gaan? De reden om het niet te doen zou voor anderen weer de reden kunnen zijn om het juist wel te nemen.
Een belabberde conditie. Ondergetekende verwacht dat hij zich dientengevolge een paar dagen extra beroerd zal voelen  mocht hij hem wel nemen. Daar voelt hij niets voor. Ook wil hij de operatie die in november gaat plaatsvinden goed in gaan.

Zo heeft ieder zijn of haar eigen afweging. Neem hem wel of neem hem niet. Laat alleen dat geneuzel over Schwab, Soros, de elite, het WEF en Agenda 2030 niet leidend zijn. In de jaren zestig was er echt een maanlanding en 9-11 heeft toch echt plaatsgevonden....

Twee jaar geleden ging de prik er nog gewoon in

(Afbeelding rechts. Nog steeds in de promenade van het winkelcentrum. De mogelijkheid om handen te desinfecteren. Links, de loopgravenoorlog op de socials gaat maar door....)

Geen opmerkingen: