maandag 23 oktober 2023

DE WIJKKRANT VAN OKTOBER IS UIT

Het is weer een goed gevulde krant, vol met diverse informatie. Vandaag bij de meeste Beijumers in de bus. 

Noemenswaardig, de poortflat aan de Wibenaheerd zou begin 2024 worden afgebroken, al over een aantal weken. Maar de flat blijft langer staan. Waarom= Lees de krant.

Oud bewoner Wesley Pechler, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren te Stad, verhuisde afgelopen zomer van de flat naar de Oosterpark, hij vertelt zeer kleurrijk hoe hij zijn drie jaar in de Wibena-flat heeft beleefd. Begrijpelijk dat hij is verhuisd...

Opbouw ditjes en datjes, kruidentips, oude foto´s van de wijk, een masseuse die onderneemt....en nog veel meer.

Update 15.15 uur, het relaas van Wesley is opmerkelijk te noemen. Even geen hosanna in de wijkkrant met propagandistische en jubelende wijkopbouw berichtjes, gewoon even de zure realiteit van wat ook Beijum is. 

Uit de krant: ....en aan de urine en sigarettenrook in de lift en rottende kipfilet of gedumpt grofvuil in de portiek merkte je wel dat het niet de beste samenstelling van bewoners was daar. De directe omgeving was ook niet fijn: altijd afvaldumpingen, glasscherven en etensresten op het Wibenaplein. Verkeershufters (mensen met lachgasballonnen op achter het stuur), vuurwerkbommen en carbid in de bewoonde omgeving. Ook een reden dat ik er weg wou.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed stuk.
Bijzonder dat het gebouw langer blijft staan en zo de verrotting van Beijum-Oost verder mag aanwakkeren.
Waar zijn gemeente en woningcorporatie mee bezig; hier is toch al jaren wijkvernieuwing aan de gang. Het echte probleem wordt maar niet aangepakt. Uitstellen, negeren en oplossingen voor niet bestaande problemen elders in de wijk verzinnen. Een dikke onvoldoende gemeente en corporatie. Bah.