donderdag 19 oktober 2023

LEZER: NA TWEE JAAR WEER EEN GEZINSBODE (Groene sticker)

"Ik kreeg na dik twee jaar eindelijk weer een Gezinsbode. Er zat ook een ja-sticker bij voor op de deur. Lees ik net in de gemeentenieuwsbrief dat ook de gemeente die stickers uitdeelt. Hoeveel stickers hebben wij straks op de deur? Blijkbaar is er weinig overleg tussen gemeente en verspreiders van kranten en folders."

Lezer stuurde de afbeelding samen met bovenstaande tekst.

Deze blogger besteedde er afgelopen mei al aandacht aan. Hij kreeg na negen maanden opeens weer een Gezinsbode.

Zie nog eens dit bericht

Vreemd eigenlijk, zoveel Stadjers die geen Gezinsbode krijgen, er staat toch ook altijd een pagina in met gemeentelijke berichten in. Gaat aan ze voorbij.

Dan die groene JA sticker. Dat is wat nieuws, en waarschijnlijk zijn folderproducenten en de bezorgcentra voor folders daar niet blij mee. Tot nu toe geldt: geen sticker op de brievenbus, kwak alle folders maar naar binnen. Vanaf ongeveer nu moet je een JA-sticker hebben om aan te geven: toe maar, doe maar.

De decembermaand komt eraan, de foldermaand bij uitstek...Sinterklaas en Kerstmis...

Voor de Gezinsbode kan de verandering ook desastreus uitpakken. Geen JA voor huis aan huis bladen....is niet bezorgen.
Dat is jammer, de Gezinsbode hoort bij journalistiek Groningen. Al is de krant de laatste jaren hopeloos verschraald. De tijden dat Hans Berens en H. Sandman er nog in schreven waren hoogtijdagen.

Aber das war einmal.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

of heb je wel een ja sticker op je deur komt er nog kranten of folders

Anoniem zei

Wat mij betreft mag er een totaalverbod komen op gedrukte reclame en huis aan huis bladen. Oneindig irritant om te krijgen ondanks stickers op de brievenbus en bovendien slecht voor het milieu. We hebben inmiddels bijna 30 jaar internet, wat doe je nog met papier en inkt?