donderdag 12 oktober 2023

ZONDAG DE WILDE BUITENDAG OP OERRR TE KARDINGE


 Kom naar de Wilde Buitendag in Kardinge!

Ingezonden door boswachter Bart Zwiers

Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en dieren spotten. Ben jij klaar om een echte boswachter van OERRR te worden? Kom dan op zondag 15 oktober naar de Wilde Buitendag in de speelnatuur van OERRR in Kardinge. 

Boswachter van OERRR
Tijdens de Wilde Buitendag word je  stap voor stap een echte Boswachter van OERRR. Je gaat op avontuur en leert alle skills die je nodig hebt om een echte boswachter te worden. Zo ga je op zoek naar dierensporen, leer je vuur maken zonder lucifers, tuur je door een verrekijker naar dieren, bouw je een schuilhut en daag je jezelf uit op de hindernisbaan. Verzamel alle stempels in het boswachters paspoort en ontvang na afloop het enige echte boswachtersdiploma van OERRR. Trek laarzen en oude kleren aan want boswachters van OERRR zijn niet bang om vies te worden  

Praktische informatie
Deze activiteit is gratis voor alle kinderen die lid zijn van OERRR. Niet-leden betalen 2,50 euro. Lees meer op natuurmonumenten.nl. 

Wat is OERRR?
Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur op je wacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Lekker spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. Aan de hand van de uitdagende kaarten van OERRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken. 

Initiatief Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland 
De Wilde Buitendag is een landelijk initiatief van Natuurmonumenten. In Kardinge organiseert Natuurmonumenten de Wilde Buitendag samen met Natuurbegraven Nederland.  

JF, Oerrr ligt ca 150 van de Froukemaheerd in het Kardingerpark vandaan.

Geen opmerkingen: