zondag 1 oktober 2023

EEN ZOMERSE TWEEDE DAG VAN DE KARDINGERUN
Onder prachtige zomerse omstandigheden werd de tweede (afsluitings) dag van de Kardingerun gehouden, de Run die afgelopen zomer niet door mocht gaan.

De blogger liet zich er tegen 15.00 uur even heenrijden. Op weg er naar toe zag hij de nodige mensen van de zon genieten in hun voortuin.

Het is 1 oktober 2023, en er is iets gaande met het klimaat....

Via kruispunt Beijum Zuid ging het naar Kardinge, wat een begrijpelijke drukte daar, de parkeervakken zullen zelden zo gevuld zijn geweest.

De blogger maakte een paar foto's vanuit de auto, zijn charmante chauffeuse liep even naar de Kardingerplas om daar wat foto's te schieten.

Zo te zien was het sportieve gedeelte reeds grotendeels achter de rug, groepjes veelal in het zwart geklede mensen liepen rond op weg naar?

Wellicht naar een kraam waar ze een flesje water en een banaan kregen uitgereikt. Zie afbeelding linksboven.

Dat zal er wel in zijn gegaan, een banaan om het brandstofgehalte van het lichaam weer aan te vullen, water om het vochtgehalte na een zweetpartij weer bij te vullen.

Het is misschien helemaal niet zo'n gek idee om ook de volgende edities van de Kardingerun eind september begin oktober te houden.

Het is dan toch nog zomer en een afmattende hittegolf wordt daarmee vrij zeker (al weet je het maar nooit...) voorkomen.

Onder het bericht van gisteren, eerste dag, kwam deze reactie binnen:
Kardinge gebied is opgedeeld in 3 delen. Een intensief gebied langs de stadsring met auto-parkeerplaatsen, scholen, sportcentrum, recreatieve bedrijven en kardingeplas. Dan een overgangsgebied met sportvelden, pluktuin en halfbegroeid gras en struikenland met grazende koeien. Vanaf het dwarsdijkje komt het beijumbos en vogelweidegebied en het ruige gebied rond de noordermolen. De derde zone is natuurgebied, de eerste juist niet. Daarom is vanaf 2023 de Kardingerun geconcentreerd in gebied 1.
Naast deze plaats keuze bevordert ook de tijdkeuze -het najaar- van het evenement de natuurschadebeperking.
Logische keus toch?

Geen opmerkingen: