donderdag 5 oktober 2023

HONDENEIGENAREN PAS OP VOOR LOSLOPENDE AGRESSIEVE HONDEN

"Mijn hond was aangelijnd, maar de pitbull schijnt zichzelf uit te laten."

De hond op de foto ziet er triest uit. Duidelijk aangeslagen en gewond. Zomaar vanuit het niets werd hij te grazen genomen door een andere hond.

Beijumse ging er vandaag weer mee naar de dierenarts.

Boosheid en verdriet klinkt door: "Bedankt eigenaren van de loslopende pittbull/ Amerikaanse stafford! Abnormaal dat jullie je hond gewoon los laten lopen! Onze hond vergaat van de pijn, de dierenartskosten zijn enorm, maar dat heb ik graag voor mijn maatje over."

In overleg met de onfortuinlijke hondenbezitster wordt dit bericht gepubliceerd om andere hondeneigenaren te waarschuwen. "Laat mensen beter om hun honden letten. Lijn ze aan voordat er meer slachtoffers gaan vallen!"

JF: Dat pitbulls zichzelf uitlaten is natuurlijk volstrekt onverteerbaar.

Neem je verantwoording als hondenbezitter!

Eigenaresse nog: "De hond heeft veel pijn en was normaal gesproken erg energiek. Nu wil die na uitlaten direct weer naar binnen."

Het gebeurt gelukkig niet elke dag, juni 2021 werd de wijk ook opgeschrikt door een agressieve pittbul

Eigenaresse heeft liever niet dat bekend wordt waar dit in Beijum heeft plaatsgevonden.

Update 22 uur, de meeste reacties lopen via Facebook Beijumnieuws

Update 6-10, 13.25 uur, de eigenaresse van de hond geeft toch de locatie prijs waar het allemaal gebeurde. Grasveldje Ypemaheerd.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Helaas gebeurt het wel bijna dagelijks. Als hondeneigenaar word ik vaak geconfronteerd met loslopende pitbulls of baasjes die ze niet kunnen houden en zelfs jonge kinderen die met een pitbull wandelen en er totaal geen controle over hebben.
Ook het aantal verhalen wat ik hoor over midden-maat en kleinere honden die gebeten en zelfs gedood worden door pitbulls en soortgelijke honden is gewoon niet meer te tellen.
Houd je hond aan een stevige lijn, niet aan een flexie en loop zeker niet 5 meter achter hem op je telefoon te staren. Als je ook maar de minste twijfel hebt of je hem wel kunt houden of dat hij misschien niet vriendelijk is doe hem dan een korf on en lijn hem aan met een gentle leader.
Neem gewoon je verantwoordelijkheid als je een ras wilt hebben wat gefokt is als vechthond.

Anoniem zei

Als het die hond van de Ypemaheerd dan zijn daar al meerdere meldingen over gedaan. Gaat een keer echt fout daar. Zelf meerdere nare ervaringen mee gehad. Vertikken het om hun honden aan te lijnen en lopen vaak zonder eigenaar rond. Twee keren heeft een van hun honden geprobeerd onze hond aan te vallen. Ben er toen tussen gesprongen. En een keer meegemaakt dat hun hond een andere hond te grazen nam. Gemeente doet er blijkbaar niks aan. Maar als je belt weten ze meteen wie je bedoelt.