donderdag 5 oktober 2023

EEN VITALITEITSCAMPUS VLAKBIJ BEIJUM


 
Zo te zien is het klaar, al doen de hekken in eerste instantie daar niet aan denken.

Maar ja, vlak naast autoverkeer, bovenste foto is vanuit de auto genomen,  is het wel zaak dat er niet teveel ballen de weg oprollen.

Waar gaat dit over? Wel, over een skillsgarden-playground bij het Alfacollege, kruispunt Kardinge direct naast de ring. Zie nog eens dit bericht

Skills en playground lijken te zijn vervangen voor een paraplu-woord. Zie afbeelding links, het heet nu Vitaliteitscampus.

Ziet er fraai uit, compleet met zitjes die tezamen een soort van tribune vormen, zie afbeelding boven. Wel weer door het hekwerk heen kijken.

Op persoonlijke titel, over het hoekige zwarte gebouw kun je nog je bedenkingen hebben, maar de frisse jeugd die naar het Alfacollege gaat geeft een goede energie. Tenminste, sport associeert deze blogger met frisheid...

Maar wat betreft de goede energie, deze Kardinge-lover vindt het prettig wat betreft het sportieve aanbod in het recreatiepark. De voetbalvelden bijvoorbeeld, het geschreeuw vanaf de velden is tot in Beijum Zuid te horen, maar is geen vervelende energie. Komt die rodelbaan nog rond de Kardingerbult? 
Kom op jeugd, Kardinge is er ook voor jullie.

Maar de Vitaliteitscampus. Deze blogger heeft geen idee of de campus ook voor gewone burgers toegankelijk is, hij zal het na gaan vragen.

We willen allemaal gezond en gelukkig ouder worden. Om hier actief aan bij te dragen ben je bij de Vitaliteitscampus aan het juiste adres. Hier vinden studenten, maatschappelijke instellingen en bedrijven elkaar voor onderwijs, onderzoek en gezamenlijke initiatieven die de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van de regio versterken.

Geen opmerkingen: