dinsdag 3 oktober 2023

LANGS DE GRENS VAN BEIJUM NOORD Metalen rijplaten op de grond, een bord van BAM en Enexis over wat er staat te gebeuren, en beveiliging.

Net buiten Beijum. In feite ook net buiten de gemeente Groningen. Sloot over ter hoogte van de Rensumaheerd en je bent in de gemeente Hogeland.

En daar wordt wat aangelegd. Schreef Beijumnieuws al eerder.
Over de toekomstige werkzaamheden van Enexis en BAM langs de noordgrens.

Wat daar nou precies beveiligd moet worden is deze blogger vooraleerst een raadsel.

Zie ook afbeelding links.

Blogger was even in de veronderstelling dat de rijplaten er liggen i.v.m. de mogelijke aanleg van een natuurbegraafplaats
De vraag even uitgezet bij Natuurmonumenten, eigenaar van de grond. Antwoord: "Nee, dit heeft nog steeds te maken met een klus van de Bam in opdracht van Enexis. Er wordt een middenspanningskabel aangelegd."

Ok, helder, maar wat moet daar nou in vredesnaam beveiligd worden? Bang dat dieven er met de kabels vandoor gaan? Wat valt daar überhaupt te jatten?
Dat leegstaande panden worden bewaakt, is te begrijpen. Zoals bijvoorbeeld ten tijde van een leegstaande Doefmat

Of bijna twaalf jaar geleden het oude verpleeghuis Innersdijk

De beveiliging zal niet voor niks zijn.
Trouwens, drie weken geleden lagen hier, foto boven, nog een beste partij buizen

Ondergetekende zal de situatie in de gaten blijven houden, wellicht nog navraag doen bij de twee genoemde instanties.
Update 18.00 uur. Lezer reageert:
Volgens mij gaat Enexis nieuwe kabels leggen ,ja en die zijn van koper. Koper is een gewild roof goed bij het dievengilde, vandaar camera bewaking denk ik.

1 opmerking:

Chris zei

De kabels in het openbare elektriciteitsnet worden al lange tijd niet meer van koper gemaakt. Dat zou veel te kostbaar en diefstalgevoelig worden. In plaats daarvan worden de kabels tegenwoordig van aluminium gemaakt.

De camerabewaking wordt geplaatst om zowel het materiaal als de gebruikte machines en gereedschappen te beschermen tegen diefstal. Rijplaten zijn bijvoorbeeld ook roofgoed.