zaterdag 14 november 2015

LEEGSTAANDE DOEFMAT-GEBOUW WORDT GOED BEWAAKTLange donkere avonden en een leegstaand gebouw, het kan een ideale combinatie zijn voor een onverlaat om daar wat lelijks aan te willen richten.

Om te voorkomen dat de Doefmat iets overkomt branden er 's avonds en 's nachts groene lichten die het voormalige schoolgebouw in groen licht zetten.

Het doet denken aan verpleeghuis Innersdijk die tijdens de jaarwisseling 2011/2012 groen oplichtte en het gebouw werd bewaakt. Kijk nog eens hier

Oud en nieuw is traditiegetrouw dé avond en nacht waarop brandstichters en vernielzuchtigen zich uitleven. Maar in principe kunnen ze dat elke avond en nacht doen. Om dat te voorkomen is er onlangs een paal met videocamera's geplaatst.

Binnenkort begint de verbouwing om WIJ-BEIJUM in 2016 in het pand te huisvesten. Waarom eigenlijk groen licht ter beveiliging?
Groene LED verlichting is vriendelijker voor de omgeving. Minder lichtvervuiling, beter voor flora en fauna, minder hinderlijk voor buren en juist goed voor de beveiligingssurveillant. In het donker zijn de ogen van de surveillant gewend om minder licht te ontvangen. Ineens van het donker in het licht moeten de ogen zich weer aanpassen. Iedereen kent dit verschijnsel wel. Met groen licht heeft de surveillant daar minder last van! En kan wel goed waarnemen wat er gebeurd. Lees hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Helaas kan er niet meer tegen de muur een balletje worden getrapt, daar staat die gekke camera voor :(