vrijdag 20 november 2015

HET KOERSPAD IS AFGESLOTEN. GA NAAR HET KOERSPAD


"Ik word er helemaal gek van, de borden sturen je alle kanten op. Waarom zo'n drukte omdat ze even met een fietspad bezig zijn?" Het was een fietser die niet zo bekend is met de wijk die de woorden sprak. De blogger kwam hem gistermiddag tegen in de Holmsterheerd. "Ik dwaal alle kanten op en heb al twee keer hetzelfde rondje gefietst."

 Ondergetekende meent als Beijumwatcher de Holmsterheerd goed te kennen, maar na een kleine rondwandeling raakte hij ook in de war door de kriskras opgestelde gele borden. Zie bovenstaande foto. Er staat Omleiding, Koerspad afgesloten. Fietsers richting Kardinge volg K. De K wijst naar links. Twintig meter verderop loopt het Koerspad. Waarom wordt je vanaf hier naar het Koerspad geleid terwijl die zou zijn afgesloten (was tegen 16.00 uur niet het geval, je kon er zo op)?

Zie ook de linker en rechter foto, de K's wijzen hier de heel andere kant op. Aan de andere kant ligt de Froukemaheerd. Vreemd, daar staat ook een verwijsbord met een K erop. Terzijde, waarom een K? Zal dat de afkorting van Kardinge zijn? Van Koerspad? Stel dat het over de Beijumerweg zou gaan, staat er dan een B op? Een Z als het om het Zadelpad gaat?

Terug naar het bord in de Froukemaheerd. De K erop wijst naar rechts. Naar het Koerspad, na dertig meter kom je op het punt van het fietspad waar de bovenste foto ook heen leidt. Naar dit punt, zie bovenste archieffoto.

Moet er een keer een verwijsbord-cursus komen voor mensen die daar over gaan? Willem Pauwelussen werd begin dit jaar ook helemaal gek door een warboel aan gele fietsborden. En afgelopen juni werd hij tureluurs van de zoekplaatjes.

Volgens buurtgenoten wordt er gewerkt aan een nieuwe teerlaag op het Koerspad.
En vlak voordat dit bericht op het web gaat ziet de blogger een bericht uit 2014 waarin is te zien dat het Koerspad gedeeltelijk werd aangepakt. Zie hier. Het kan zijn dat nu, een jaar later, het restgedeelte van het fietspad wordt aangepast.

Geen opmerkingen: