maandag 16 november 2015

MAANDAGOCHTEND (254)Het is maandagochtend 16 november en na de herfststorm van afgelopen zondagnacht hebben de meeste bomen geen blad meer aan de takken hangen. Hoe het kan dat van meerdere dezelfde boomsoorten het ene exemplaar helemaal kaal is, terwijl meerdere soortgenoten praktisch helemaal nog in het blad zitten, is de blogger een raadsel. 

Zal het gewoon met de survival of the fittest te maken hebben, met het zogenaamde recht van de sterkste? Zie bovenstaande afbeelding, gistermiddag gemaakt.

De meeste bomen op Plein Oost staan er kaal bij, maar op de voorgrond staat een exemplaar nog helemaal in het rood getooid. Recht van de sterkste? Het lijkt erop.

Ter hoogte van de Ypemaheerd zijn afgelopen half jaar, vooral in het voorjaar, de nodige bomen gekapt. Ik meen het me met m'n duffe maandagochtendhoofd al een keer te hebben benoemd, en let niet op de rommel naast de vuilniscontainer -lege verfblikken etc,- naast dat er bomen zijn gekapt, worden er andere kwetsbare gevallen, bomen ondersteund door rechtopstaande latten, zie foto rechts, klik groter.

Bomen neerhalen en anderen in de krukken zetten, er zal vast beleid achter zitten.

Zie ook de linker foto, praktisch alle bladeren zijn gevallen, maar ondanks regen, hagel, onweer en storm, hangen er nog steeds gele bloemen aan een groene stengel in de wijk. Locatie Froukemaheerd. Zijn het stokrozen? Is het kwetsbare in essentie misschien sterker dan het zogenaamde 'krachtige?'

De nieuwe week is weer begonnen. Beijum staat er niet zo goed op in de stad door de aanhoudende wijkruzie. Wanneer gaan de zogenaamde 'wijkbestuurders' eens in hun kwetsbaarheid zitten? Wat zou dat toch krachtig zijn. Niet naar anderen wijzen.....Wanneer beginnen ze met 'verbeter de wereld, ik begin met mezelf?' 

Survival of the fittest in Beijum? De sterkste weet dat z'n tijd voorbij is, en maakt plaats voor de ander. Daar is wijsheid voor nodig. 

Een prettige week toegewenst. En Beijum blijft ondanks het 'bestuurlijk' onvermogen van en door kortzichtige en gelijkhebberige egootjes nog steeds de leukste, gezelligste, mooiste en gekste wijk van de stad Groningen. 

Geen opmerkingen: