maandag 30 november 2015

ONTWIKKELINGEN AAN DE ULGERSMAWEG (Asielzoekerscentrum)

 De afgelopen weken lag de Ulgersmaweg op de schop. Tegelijkertijd werden er grote borden geplaatst met als opschrift: Ulgersmaweg Vitaal. Zie afbeelding boven.

De Ulgersmaweg is hoofdzakelijk een bedrijven-straat, al staan er ook een paar woonhuizen, zie foto links. In de buurt van genoemde weg en de Pop Dijkemaweg mocht je afgelopen periode maar 30/km uur rijden om de 'vitale plek in de stad' te bewerkstelligen.

Afgelopen weekend werd bekend dat er een asielzoekerscentrum op het voormalig terrein van Simmeren komt. Zie onderste afbeelding, vanaf Kardinge komend, over de Beckerweg, rij je langs de busbaan naar de Ulgersmaweg. Rechts gaat het naar de Korrewegbrug. De plek waar het Azc. komt ligt rechts naast de busbaan, vanaf de positie van de fotograaf bekeken.
Wat vindt de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO; Ulgersmaweg en omgeving) van het feit dat er een asielzoekerscentrum op hun territorium komt? Bert Oost van het secretariaat van VBNO: "Daar vinden we nog niet zoveel van. De gemeente heeft hiertoe besloten, binnenkort wordt er een inspraakavond met omwonenden georganiseerd, naar aanleiding daarvan zullen we meer te weten komen."
Het Stadsbestuur heeft vrijdag twee locaties voor asielzoekerscentra aangewezen. Het gaat om het voormalige terrein van Simmeren aan de Ulgersmaweg en een deel van het voormalige Suikerunieterrein, tegenover de Meubelboulevard.
De gemeente heeft daarbij rekening gehouden met een evenwichtige verdeling van de vluchtelingen over de stad. Er komen nog voorlichtingsbijeenkomsten met de omwonenden.
Er komen in totaal 1200 asielzoekers. Daarvoor worden tijdelijke woonunits gebouwd. Het duurt waarschijnlijk nog tot eind volgend jaar voordat de vluchtelingen er terecht kunnen. OOG
Een jaar geleden deed VBNO de gemeente Groningen de suggestie aan de hand om parkeerplekken op het voormalige Simmeren-terrein te realiseren:
In Groningen wordt een zeer groot terrein momenteel niet gebruikt. Dat betreft het zogenaamde Simmerenterrein. Volgens de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) zou het een goed idee zijn om dit enorme terrein gereed te maken als parkeerterrein, zo meldde deze vereniging onlangs via de Groninger Ondernemers Courant.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

goed plan

Anoniem zei

en de verontreinigde grond dan?

Anoniem zei

Nou lekker dan... laten ze lekker wat huizen bouwen in de ruime tuin van de burgemeester...

Anoniem zei

Geweldig laat ze maar komen meer omzet voor mijn bedrijf die er vlakbij zit