zondag 1 november 2015

GRIEZELEN EN GENIETEN IN HET CAFÉ BILJART BEIJUM(Halloween)



Bloedcafé. Dat woord stond gisteravond en vannacht aangeplakt op de ingang van hét café van Beijum. Zie de rechter foto en klik groter, een doodshoofd en en het eerste woord uit deze tekst in bloed geschreven. Bloedcafé. Moet je daar nou wel naar binnen gaan?

Omstreeks kwart over twaalf vannacht waagde de blogger een poging. De eerste dag van november was amper begonnen, het was windstil buiten en en de maan scheen halfvol over Beijum toen ondergetekende richting Claremaheerd liep.


Wat lag de wijk er vredig bij. Mooie herfstbladeren op de grond, het water in de Zuidwending lag er rimpelloos bij en er was in de verste verte geen spoor van gekte te bespeuren.
Zal ik naar binnen gaan? Dacht de blogger toen hij voor het café stond. Wat voor griezels en bloedsporen kun je er wel niet aan treffen? Genoeg om nachtmerries van te krijgen?

Ondergetekende vermande zich, kom op, 27 jaar ervaring in een psychiatrische inrichting, dan moet je een Halloween-party in het Café Biljart van Beijum toch aankunnen?

Binnen was het aangenaam warm. De muziek swingde er over. Maar mijn God, wat een griezelige creaturen liepen er rond. Hartkloppingen.

Zie bovenste foto, twee barkeepers en andere griezels posteerden zich voor de angstige en verstijfde fotograaf.

Zo kan die wel weer, de blogger genoot van de uitbundige gekte in het café van 'zijn' Beijum.

Wat een feest, wat een uitbundigheid.
Zie toch ook de onderste foto, Dracula heeft net een vampier keihard op de mond gekust, het bloed stroomt....zie de wellustige ogen. De vamp schijnt het niet te deren.

Alle foto's zijn groter te klikken.

Thema-avonden doen het goed in dé kroeg van Beijum. Dacht de blogger toen hij tevreden huiswaarts liep. Wat een drukte.

De wijk lag er nog steeds vredig bij. Thuisgekomen laadde ondergetekende met plezier de foto's op.
Nachtmerries? Natuurlijk niet, tevreden slapen, zie toch eens, wat een schatjes....
.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet veel verschil met elke andere dag in die toko

Anoniem zei

wij vonden het een tof avond, gezellige sfeer en aardige mensen.
per ongeluk hebben we een witte masker (zie de tweede foto) naar huis meegenomen die niet van ons is.
Graag willen we het masker teruggeven, kent u de persoon of herkent u zichzelf op foto twee. Het masker kunt u eind van deze week afhalen bij het biljart.

Anoniem zei

Zat mijn hoofd er nog in? Had er zondag een houten kop op zitten! :))

Edwin Schouten zei

Ga lekker lopen kantklossen en breien zuurpruim! Waarschijnlijk nog nooit binnen geweest, maar wel gelijk oordelen.. En dan ook nog anoniem reageren hahahahaha held... Groeten Edwin