dinsdag 3 november 2015

NOVEMBER, EN ER ZIT WEER EEN MUZIKANT BIJ HET WINKELCENTRUM


Sinds een paar dagen zit weer een muzikant bij de ingang van Winkelcentrum Beijum. Via een accordeon trekt hij Oost-Europese klanken de lucht in.
Je moet er van houden. De blogger had afgelopen zaterdag het idee dat de accordeonspeler ook al eens daklozenkranten in de promenade heeft geprobeerd te slijten. Dat is een warmere aangelegenheid begin november, anderzijds heeft ondergetekende als hij een muzikant en een krantenverkoper naast elkaar zet, hij de indruk dat de muzikant tenminste werkt. Dat is niet badinerend bedoeld, maar iemand die twee uur met een stapel daklozenkranten in de hand staat te staan, komt bij de blogger vrij passief over. Een muzikant doet tenminste nog iets.

Waarom de muzikanten er sinds een paar dagen weer staan (zitten eigenlijk, op een krukje) is ondergetekende niet duidelijk. Misschien moet de kachel gewoon extra roken tijdens deze kille en grijze dagen

2 opmerkingen:

DDD zei

Mij persoonlijk irriteert me die "zielige blikken" altijd als ik het winkelcentrum in loop. Je hoort die muziek 3 seconden en toch willen ze graag je centen zien. Alsof ze iets toevoegen aan het winkelcentrum. Nee, laat ze liever iets nuttigs doen. Van mij krijgen die lui in elk geval geen rode cent.

Anoniem zei

Van mij ook niet. Als ik ze niks geef gaan ze hopelijk snel naar een andere plek.