maandag 23 november 2015

MAANDAGOCHTEND (255)
Zo te zien wordt deze week begonnen met het omtoveren van voormalig schoolgebouw de Doefmat naar een tijdelijk onderkomen voor de nu nog in het Gezondheidscentrum gehuisveste WIJ-Beijum. Zie bovenstaande afbeelding, er staat sinds afgelopen vrijdag een afvalcontainer voor de deur. Het cliché is maar al te waar, soms moet je eerst wat afbreken voordat je wat nieuws kunt opbouwen.

Maar één container lijkt de blogger wat weinig, het gebouw zal compleet worden leeg gestript. Maar dat terzijde. Wellicht wordt het een nieuwe serie op Beijumnieuws, 'Van Doefmat naar Wij Beijum.'

Welkom op deze laatste maandagochtend van de laatste volle week in november. Halverwege de week, op woensdagmiddag, zal Sinterklaas zijn opwachting op Plein Oost maken, zie nog eens deze aankondiging. Het sinterklaasfeest wordt georganiseerd door WIJ-Beijum lezen we op de aankondigingsfolder. Alweer WIJ Beijum. Een mooie naam eigenlijk, als je er even bij stilstaat.

Geen WIJ-ZIJ Beijum, nee, een ongedeelde naam. Nu maar mooi zorgen dat de eenheid die de naam uitstraalt de komende jaren de lading blijft dekken, dames en heren van WIJ Beijum.

In het naast het voormalige schoolgebouw gelegen Heerdenhoes staat sinds een week of twee een witte buste achter het raam. Zie foto links. Een maand geleden stonden er nog spoken. Elke dinsdag- en woensdagochtend komen hier tussen 9 en 12 uur dames samen om te gaan naaien. In de ruimte zit het naaiatelier van Wijk-werken. Wat is dat nou weer? Wij(k)werken is een project voor en door wijkbewoners: mensen dragen bij aan een prettig leefklimaat in hun eigen wijk. Het is bedoeld voor mensen die geen regulier werk hebben: vrijwilligers, maar ook mensen die beschut werk nodig hebben. Lees hier.

 Voor één euro kunnen dames hier drie uur achtereen van de naaimachine gebruik maken (mannen misschien ook wel, maar ja, breien, haken en naaien zijn toch echt vrouwendingen).


Op de rechter foto zien we dat het nog steeds herfst is, we zien zwammetjes tegen een boomstam opgroeien. Over een dikke week begint de meteorologische winter, en dat was vanochtend vroeg te merken. Koud.

Een prettige week toegewenst. Hoe zal Sinterklaas woensdag in Beijum aankomen? Met de boot vanaf de Zuidwending? Met een koets met paarden ervoor? We zullen zien. In elk geval is het belangrijk te weten dat hij en z'n Pieten alles zien. Gedraag u een beetje.

Geen opmerkingen: