dinsdag 10 november 2015

NOODLOKALEN WEG BIJ DE EXPEDITIE

Ze hebben er ruim twee jaar gestaan. Vlak voor het schooljaar 2013/2014 werden ze er neergezet, het schooljaar waarin leerlingen van de Doefmat en de Dijk samengevoegd zouden worden tot één nieuwe school, te weten de Expeditie. Vandaag worden de noodlokalen op het schoolplein van genoemde school weg getakeld. De Expeditie telt momenteel negen groepen en die kunnen allemaal in het statige witte schoolplein dat op de hoek Wibena-rotonde en de Zuidwending ligt lessen volgen. De lokalen komen eerst in de opslag om naar verloop van tijd richting Reitdiep te verkassen, naar de nieuwe 'groene school omringd door water' zoals op de site wordt beschreven.


Er was halverwege 2013 weerstand van omwonenden toen de noodlokalen op het schoolplein werden geplaatst. Moet dat nou, ons uitzicht geblokkeerd? Daarna werd het stil, de lokalen stonden twee jaar stilzwijgend op het plein.

De omwonenden hebben vanaf vandaag weer vrijer uitzicht. En het plein wordt weer helemaal in ere hersteld, op de plek waar een lokaal stond zal weer een fonteintje komen.
Het komt er dus weer zo uit te zien.


1 opmerking:

Anoniem zei

Het zijn 7 groepen.