zaterdag 28 november 2015

SINTERKLAAS KWAM MET ZWARTE PIETEN NAAR WINKELCENTRUM BEIJUM


 "Natuurlijk hebben mijn Zwarte Pieten tijd voor de kinderen uit Beijum." Sinterklaas wond er tegen kwart over twee vanmiddag geen doekjes om toen hij met een grote schare Zwarte Pieten het Winkelcentrum van Beijum binnenliep.

Wat een gezelligheid, wat een sfeer en wat een blije ouders en kinderen. Er heerst helemaal geen Pietendiscussie in de grootste wijk van de stad Groningen. Het is gewoon een kinderfeest, en jong en oud, alle kleuren mensen, genoten er van. Aan een aanwezige Antilliaanse vrouw legde de blogger de vraag voor wat ze nou van de aanwezige Zwarte Pieten vond. "Natuurlijk heb ik daar geen problemen mee, het gaat toch niet om mij maar om de kinderen?"

De blogger kan geen geldige reden bedenken voor het feit dat Sinterklaas afgelopen woensdag in z'n eentje naar Plein Oost kwam.

De Goedheiligman en Zwarte Pieten zijn van harte welkom in Beijum, dat blijkt maar weer eens op een dag als vandaag. Ze hebben het nooit te druk om aandacht voor de kinderen uit Beijum te hebben, integendeel, ze maken er met alle liefde tijd voor ze vrij.
Zie de video. Die begint met foto's en sinterklaasmuziek, overlopend in levende beelden.

Wat vindt een zwarte Beijumer van Zwarte Piet? https://www.youtube.com/watch?v=9nHKWRPhcs0


1 opmerking:

Ard zei

Sinterklaas zijn Zwarte Piet
Zie je in het pikdonker niet.
Doch bij het lichten overdag
Raakt menigeen van slag.