vrijdag 20 november 2015

SENIOREN VAN BEIJUM, SAMEN IN EEN KNARRENHOF WONEN?(Inzonden bericht)

Wilt u graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw wijk Beijum? Wilt u prettig en veilig wonen? Daar is nu een oplossing voor: een zogenaamde ‘Knarrenhof’. In dit concept heeft ieder zijn eigen woning, tuin, zolder, berging. Maar daarnaast ook een gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte. En u woont er met gelijkgestemden, mensen die ‘noaberschap’ hoog in het vaandel hebben staan en die voor elkaar klaar staan als het nodig is.  

Landelijk hebben zich al meer dan 900 mensen aangemeld voor ons concept. Gemiddeld is men 59.5 jaar, maar de leeftijd varieert van 43 tot 90 jaar. Juist deze mix in leeftijd is interessant voor de zelfstandigheid op de lange termijn.

Hofjes
Eeuwen geleden had men al een mooie woonvorm bedacht voor ouderen: hofjes. Dit zijn woningen rondom een gezamenlijke tuin. Nu gaat het niet om ouderen maar om mensen die zelf hun 3e levenshelft willen organiseren.
Wij doen dat ook met de sfeer en rust van vroeger, maar groter, moderner en met alle comfort en privacy.

U bepaalt
Daarbij bepaalt u het uiterlijk en de plattegrond van de woning en de gemeenschappelijke tuin. We luisteren
goed naar uw wensen en proberen die vervolgens zo goed mogelijk te realiseren.

Vrije sector koop en huur
Per project kijken we wie wil kopen en wie wil huren. Vervolgens doen we ons best om beide mogelijkheden aan te kunnen bieden.

Interesse?
Ook in Groningen (o.a. Vinkhuizen en Beijum) proberen we dit concept te realiseren. We zoeken geïnteresseerden die dit een goed idee lijkt. Er hebben zich al enkele tientallen mensen gemeld. Meer informatie vindt u op de website: www.knarrenhof.nl.  Kijk maar bij ‘’waar’’. Opgeven kan ook alvast op het mailadres: info@knarrenhof.nl

Bij ons geldt daarbij niet het recht van de sterkste, maar van de trouwste. Hoe langer iemand bij ons ingeschreven is, hoe eerder deze persoon mag kiezen. Verder laten wij ons leiden door het meerderheidsbelang in de groep. Maar daarbij bestaat altijd ruimte voor individualiteit, zolang het maar past in het grotere geheel.

Geen opmerkingen: