woensdag 25 november 2015

"ZE HEBBEN HET TE DRUK, OH NEE, ZE HEBBEN DE GRIEP"

Sinterklaas met een geschminkt kind op schoot...
Kinderen konden zich laten schminken
Jongetje met bauw jasje aan trekt Sinterklaas na 45 seconden letterlijk aan z'n jasje. Zie video. "Waar zijn de Zwarte Pieten?" Sinterklaas: "Die hebben het te druk."

 Het was een kale bedoening vanmiddag op Plein Oost. Maar dat kan aan de leeftijd van de blogger liggen, een sinterklaasfeest zonder Pieten heeft hij nog nooit meegemaakt.

Hij wilde net dé vraag aan de Goedheiligman stellen, maar een spontaan en zich verwonderend jongetje was hem voor. Let vooral ook op de verbazing van het jongetje na het gegeven antwoord, hij liet zich stijl achterover vallen.

Het was verder wel een gezellig feest. Maar er ontbrak toch iets.
Via Twitter reageerde Beijumse Jansje:
Sinterklaas feest in Beijum zonder pieten, ik vind het schadalig! !!! Voor zo'n mooie kinderrijk wijk schaam me dood !
De reacties op de Facebookpagina van Beijumnieuws zijn eensluidend in hun afkeuring, klik op logo F links.
Zie video. En let op het jongetje met het blauwe jasje aan na ongeveer 45 seconden...
Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas naar Winkelcentrum Beijum. Compleet met Zwarte Pieten. De meeste Pieten hebben een donkere kleur van zichzelf....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

We waren er niet bij maar als we de registratie zo zien was het best saai zonder de vrolijke inbreng van de pieten. Ik weet dat mijn kinderen diep en dan ook diep teleurgesteld zouden zijn.

Anoniem zei

Wat is dit nou? Opeens zijn alle zwarte pieten werkloos?
Ze hadden toch altijd een leuke baan bij de Sint?

Anoniem zei

WIJ ooh WIJ aai aai WIJ ---- Trijntje zong het al en het werd niets, nu in Beijum is het ook niets...

Anoniem zei

Opmerkelijk. Gemeente Groningen (SDC-er dhr. van Erp) en het nieuwe WIJ-Beijum (mw. Vos) zijn verantwoordelijk voor deze politieke keuze een sinterklaas zonder zwarte pieten. Hebben eindverantwoordelijken burgemeester den Oudsten en wijkwethouder Gijsbertsen werkelijk geen besef en "hands on" hoe om te gaan met integratie in de zwartste buurt van Groningen. Of kiezen zij omfloerst voor overheersing van de radicale zwarte cultuur en aanpassing van de overgebleven witten in Beijum Oost. Zodat die zich als een vreemdeling in hun eigen buurt gaan voelen.