maandag 16 november 2015

BANAAN-LIGFIETS HEEFT LANGE EN NIET TE HOGE SCHUUR NODIG


Hij heeft er goed werk van gemaakt. Maar wat moet je anders, je kunt het voertuig moeilijk los langs de weg zetten. Of in de tuin. In de gang is ook zo'n gedoe.

Het meest aparte fietsenschuurtje van Beijum staat in de Bentismaheerd. Herstel, meervoud hoeft in dit verband niet, er kan toch maar een exemplaar in, het moet natuurlijk fietsschuurtje zijn.

De eigenaar van de als een banaan uitziende ligfiets haalde hem gistermiddag uit z'n onderkomen en zodoende kon ondergetekende er even een blik in werpen. Het ziet er goed stevig en degelijk uit, en zo te zien zou er ook nog wat tuingereedschap of iets in die geest bij in kunnen. Zou je een vergunning voor zo'n schuurtje moeten aanvragen? De blogger is het vergeten te vragen.

Waar gaat de reis heen? "Ik vertrek met de fiets naar Drachten." Hoe lang doe je daarover? "Poeh, ik rij zo'n twintig kilometer per uur."

Even rekenen, dat moet in ongeveer twee uur te doen zijn, van de oostkant van de stad naar de westkant, richting Drachten, is ook zo acht tot tien kilometer. Daarna nog ongeveer 35 kilometer.

Het lijkt me wat lastiger om in de herfst met zo'n ligfiets rond te rijden, het kan nat en donker zijn, hoe ervaar jij dat? "In het donker en tijdens regen moet ik inderdaad extra alert zijn. Soms zijn m'n brillenglazen helemaal beslagen of zitten onder de druppels.

Twee jaar geleden plaatste ondergetekende een filmpje over een ligfiets in Beijum. Waarschijnlijk gaat het om hetzelfde exemplaar en om dezelfde eigenaar, zie nog eens hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Groetjes uit België voor deze mijnheer. Leuk, op Ligfiets.nl