woensdag 4 november 2015

ONAFHANKELIJKE ARBITER IN GEVAL VAN AARDBEVINGSSCHADE


Dick Kleijer van de Groninger Bodembeweging zat afgelopen zaterdag in het Trefpunt aan tafel bij Radio Beijum om te praten over het effect en mogelijke consequenties van aardbevingen die Beijum raken. U ziet hem rechts in beeld, in gesprek met presentator Han Borg. Op de achtergrond zitten lammert Doedens en Anna Riemersma.

Ondergetekende is er nog niet aan toe gekomen om te zien of de toen opgenomen filmbeelden tot een aanvaardbare en informatieve video zijn te monteren. Dat wordt vervolgd.

Dick Kleijer vandaag op Nos.nl over het aanstellen van een onafhankelijke scheidsrechter in geval van aardbevingsschade:
Vanochtend werden de maatschappelijke organisaties al door Alders bijgepraat. Bestuurslid Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging spreekt van een breed en ambitieus plan waarin de bewoners centraal staan. “Dat geeft hoop, maar het zal de komende tijd verder moeten worden uitgewerkt, omdat er niets concreets over de reductie van gaswinning instaat", aldus de voorman van de Groninger Bodem Beweging. 
Krijgt Beijum de komende jaren met meer aardbevingen te maken? Dit is niet onwaarschijnlijk. In principe start de serie 'Aardbevingsschade in Beijum' binnenkort. Aanmelden kan via Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

De kern is dat de aardgasproductie in Nederland fors naar beneden gaat. Te denken valt aan maximaal 12 miljard kubieke meter in 2016. Niet 33 miljard kuub in 2016 (= de wens van minister Henk Kamp). Meer opwekking van duurzame energie. Het gaat om causaal denken! Pak de grote oorzaak aan!!!

Zie verder:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/155578/GBB-Plan-Alders-is-eerste-stap-naar-herstel-van-vertrouwen

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/155574/Ook-energiepremie-voor-Groningers-buiten-aardbevingsgebied

Heel goed voor de stad Groningen; met name het gebied van Noorddijk, waaronder Beijum en Lewenborg.

http://nos.nl/artikel/2067116-minister-kamp-verwacht-herstel-vertrouwen-groningers.html

http://www.groninger-bodem-beweging.nl/654-presentatie-meerjarenplan-van-dhr-alders-op-woensdag-4-november-2015

http://www.volkskrant.nl/binnenland/alders-stelt-rijdende-rechter-in-bij-bevingsschade-groningen~a4178193/

Heel goed: die onafhankelijke rijdende rechters!