maandag 2 november 2015

BEIJUM EN OMSTREKEN BY NIGHT (36)

Is een veilige oversteek in het donker ook een veilige oversteek? Wat een kleuren, en wat weerkaatsen die als de koplampen van je auto erop schijnen.
Stel dat je vijf meter voor je een auto met rode achterlichten heb rijden terwijl je een rood gekleurde veilige oversteek nadert. Wat een overdosis aan kleur. Aan rood.
De blogger kijkt bij een dergelijke oversteek altijd extra goed op. Je moet er toch niet aan denken dat je iemand schept.

Bovenstaande foto is onlangs gemaakt. Emingaheerd, links in het donker ligt de Heerdstee. We zien een volle maan op de achtergrond. Ook al iets om je door af te laten leiden. Vanavond vannacht en morgenvroeg is het alle hens aan dek als je de weg op gaat. Dikke mist en duisternis. Uitkijken. Vooral bij 'veilige' oversteken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Overstekende mensen worden, vooral 's nachts, niet meer opgemerkt op dit disco-kruispunt. Alleen 1 ouderwets zebrapad met 1 ouderwets stoplicht ter vervanging van de huidige pretparklokatie, zouden het gevaar kunnen keren. Of maak er een rotonde met herniadrempels.