donderdag 12 november 2015

WERKEN AAN FIETSECODUCTEN OVER RING OOST

Bezig met een bruggenhoofd, ook hier komt een fietsecoduct, locatie Meedenpad, tussen Beijum en Kardinge
Fietsecoduct Stadsweg/Lewenborg wordt vervolmaakt
Het nieuwe fietsecoduct over Ring Oost ter hoogte van de Stadsweg bij Lewenborg ligt al weer tien dagen op z'n plek. Maar dat betekent niet dat de werkzaamheden af zijn. Zie foto boven, twee in groene hesjes gehesen mannen doen iets technisch bij het ecoduct waar de blogger geen verstand van heeft en dus ook niet weet wat ze precies aan het doen waren. Foto helemaal boven, mannen in rode hesjes aan het werk bij fietsecoduct Meedenpad in wording.
Fietsecoduct Meedenpad kan nu gebouwd worden


Andere kant van de weg, zie foto helemaal boven, klik groter
Naar verluidt kunnen fietsers (en wandelaars) binnen twee weken vanuit Lewenborg naar Ulgersmaborg (vice versa oversteken. Ondertussen wordt er al weer gewerkt aan een andere fietsecoduct en wel die ter hoogte van het Meedenpad, tussen de kruispunten Beijum Zuid en Kardinge zal worden geplaatst.

Dat plaatsen duurt nog een half jaartje:

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe viaduct Meedenpad gaan gestaag verder. De verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2016 klaar zijn. Voor het verkeer kan er af en toe hinder ontstaan. Medio september zijn de heiwerkzaamheden voor het nieuwe fietsecoduct Meedenpad aan de Oostelijke Ringweg afgerond. Nu concentreert de aannemer zich op de bouw. Een gedeelte van het nieuwe fietsecoduct (het dek) wordt in de buurt van Kardinge - naast de Oostelijke Ringweg - gebouwd net als het nieuwe fietsecoduct van de Stadsweg. De rest vindt op de locatie van het oude fietsviaduct plaats. 

Geen opmerkingen: