zaterdag 21 november 2015

EEN KLEURRIJK KINDERFEEST IN HET MUNSTERHOES


"Ik ben afgelopen woensdag tien jaar geworden en daarom vier ik hier vanmiddag een feestje." 

Wat een verademing op deze grijze en regenachtige novemberdag. Langs de wijkring ter hoogte van seniorenflat het Munsterhoes wapperden gekleurde ballonnen. Tegen twee uur was dat. Zal er een feestje gaande zijn? 

De blogger neemt de lezer eerst even mee naar een kwartier eerder. Aan de zijkant van de Lidl bij Winkelcentrum Beijum zag hij een onbeheerde boodschappentas tegen de muur staan. Met de nieuwsberichten uit Brussel in het achterhoofd, en met de terreurdreiging die daar heerst, dacht ondergetekende onwillekeurig: een verdacht pakketje? In Beijum? De blogger wilde er net een foto van maken en, hoe waakzaam, luisteren of er ook getik uit de tas kwam, toen de eigenaar van de tas zich meldde. Niks aan de hand.

Sinds vorige week vrijdag, Parijs, leven we een beetje in een paranoïde samenleving. Angst is besmettelijk. Precies wat de diepgestoorde geloofswaanzinnigen uit naam van hun Allah (deze God zal zich zo langzamerhand doodschamen om z'n hooligans) menen te moeten verspreiden.

Een mens, ook ondergetekende, moet het wereldnieuws niet te nauwlettend op de voet volgen. Té treurig voor woorden allemaal, alsof de aarde louter een oord van dreiging en terreur is. Je wordt er niet goed van.

Maar er zijn lichtpuntjes. Sinterklaas kwam vanmiddag veilig in Groningen aan. En, terug naar Beijum en naar het Munsterhoes, daar was iets leuks, gezelligs en liefs in voorbereiding.

Zie de jarige jongedame voor later uit te delen cadeautjes staan. Samen met haar stoere jongere zusje. De blogger volgde het spoor van de vrolijke gekleurde ballonnen, zie foto's links en rechts, en ontmoette de stralende prinsesjes die op bovenstaande foto zijn te zien in de recreatieruimte van de seniorenflat. Samen met hun ouders: "Ja hoor, maak maar een foto, leuk."

Het zal vast een mooi feestje zijn geworden. Op deze grijze dag. De zon scheen hier, in Beijum, een beetje.
Stralende kinderen en blijde ouders. Veel sterker dan....Zucht. Laten we niet teveel aandacht aan geesteszieke idioten besteden die de maatschappij willen ontwrichten.

Geen opmerkingen: