maandag 9 november 2015

MET GEHAKTBAL EN KOFFIE SCHAFTEN IN DE SCHAFTKEET


Tijdens vooral de herfst- en winterperiode is het prettig om als gemeentewerker een schaftkeet tot je beschikking te hebben. Het kan zijn dat het woord 'gemeentewerker' een ouderwets begrip is, maar zo noemde je de mensen vroeger die het groen netjes hielden, de herfstbladeren verwijderden, etc. De in oranje geklede heren van Iederz zijn altijd druk in de weer in Beijum. Mogen ze dan op z'n tijd ook even ontspannen? Schaften?

Petje af voor de mannen die door wind en weer de wijk op orde houden. Onlangs klopte de blogger bij een schaftkeet aan waar ze lekker zaten te pauzeren. Lekker?

 Ja, als er een warme gehaktbal en een kop koffie bij komt kijken, en als de verwarming lekker aan staat, dan is het vast lekker en gezellig samen zijn.

De blogger herinnert zich dat bijna vier jaar geleden een video over een schaftkeet in de Munsterheerd is gepubliceerd. Zie nog eens hier.

1 opmerking:

Johan Fehrmann zei

Er kwam een eigenaardige reactie binnen van een zich 'Petra' noemend iemand die groette namens de gemeente Groningen:

super mooi zoveel positieve opmerkingen fijn om te horen groet gemeente op MET GEHAKTBAL EN KOFFIE SCHAFTEN IN DE SCHAFTKEET
Publiceren | Verwijderen | Spam
petra

Het eigenaardige is dat er helemaal geen positieve opmerking is geplaatst. Wil 'Petra' even mailen naar Beijumnieuws@ziggo.nl aub